17 °C
Online izdanje
Nedjelja, 25.lipnja 2017.
Vi ste ovdje:  Home » Događaji
RSS feed
Današnji broj
Događaji
Povratak
Pismo gradonačelnika Paga: Pag je Grad kulture. To i pokažimo!
Piše: Z L
Foto: Vedran SITNICA

Poštovane sugrađanke i sugrađani,

Svjedoci smo ružnih scena koje se događaju u Gradu Pagu u predizborno vrijeme. Zgrada gradske uprave, čija se fasada upravo obnavlja, osvanula je ispisana crvenim slovima, porukama neprimjerenog, zapravo krajnje prostačkog sadržaja, kip paške čipkarice također je osvanuo obojan, a išarana je i velika fotografija na kojoj je prikazano preko 80 Paškinja i Pažana u narodnoj nošnji. Oštećeni su objekti koji predstavljju pašku kulturnu baštinu. O paranju i šaranju plakata ne ću niti govoriti jer to nije posebnost ovih izbora.

Radi materijalne štete koja je počinjena, podnio sam policiji kao Gradonačelnik prijavu protiv nepoznatog počinitelja. Policija je u kratkom roku utvrdila počinitelja, koji je snimljen nadzornim kamerama, te će protiv njega biti podnesena prijava.

Najoštrije osuđujem ovakve postupke, jer se uništava imovina Grada, a materijalnu štetu svi ćemo plaćati.

Ona druga šteta još je veća. Osim vrijeđanja izraženog natpisima na zgradi gradske uprave, razvijaju se i rasprave nerijetko u ružnim tonovima na društvenim mrežama. Iako su u tijeku predizborna pripetavanja i ovih dana trebamo biti razumni i dostojanstveni jer ćemo i nakon ovih izbora nastaviti živjeti u našem Gradu, kao prijatelji, rođaci, kumovi ili susjedi. Ovakvi postupci i ponašanja sigurno nisu temelji na kojima se gradi budućnost, zajedništvo i prosperitet Grada, na što se svi u svojim izbornim programima pozivamo i zaklinjemo.

Ovi su neprimjereni postupci u ideji i realizaciji djelo manjine. Ovakva djela govore o počiniteljima. Pag je Grad kulture. To i pokažimo!

Gradonačelnik grada Paga

Željko Maržić

Trenutno nema komentara

Komentiranje više nije dostupno
Copyright © 2008. Zadarski list Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | Marketing
Powered by Sitestudio.hr