Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Pjesma, ples, pohvale i uspjesi

18.05.2017. 22:00
Pjesma, ples, pohvale i uspjesi


Pjesma, ples i učenički uspjesi, tako je prošao jučerašnji Dan Osnovne škole Petra Preradovića svečano obilježen u HNK Zadar.
Osnovna škola Petra Preradovića ima 566 učenika zajedno s područnim školama u Kožinu i Petrčanama, a dio njih sa svojim je talentima i nastupima obogatio Dan škole. Okupljene je pozdravila ravnateljica Stanka Pera Martinac, istaknuvši aktivnosti koje su obilježile ovu školsku godinu.
– Uskoro je još jedna školska godina za nama. Bila je bogata, ne samo stjecanjem znanja i vještina, već i raznolikošću aktivnosti. Početkom školske godine naša škola je bila domaćin Državnoj smotri školskih zadruga u Arsenalu gdje je naša mala zadruga Mlade ruke, koja poslije dugog niza godina ponovno djeluje od prošle godine, imala priliku puno naučiti od ponajboljih, kazala je Pera Martinac. Ona je dodala i to kako su ove godine učenici sudjelovali u Tjednu europskog sporta, a obilježavali su se tijekom proteklih mjeseci i Dan bez automobila, zatim još Europski dan pjesnika, Večer matematike, Večer stranih jezika, Večer frankofonije, kao Festival znanosti.
– Učenici su sudjelovali i u međunarodnim projektima. Tu je i suradnja sa Sveučilištem u Zadru, pa je tako u školi 94 pripravnika polagalo stručne ispite, istaknula je Pera Martinac.
Jučer su predstavljeni i uspjesi učenika na natjecanjima, a njih je uistinu bilo, od natjecanja u znanju jezika, tjelesnih aktivnosti, pa do šaha.