Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Krenula “Naša dica”

Autor: Andrija Prović

18.06.2010. 22:00
Krenula “Naša dica”


Kratkotrajnom ceremonijom i prigodnim govorom voditelja programa Gordana Kurtovića, jučer je u Kožinu otvoreno sedmo izdanje malonogometnog turnira “Naša dica”. Tradicionalno nadmetanje mladih nogometaša ove je godine okupilo predstavnike 24 kluba koji će se u kategoriji pionira, mlađih pionira i tića boriti za medalje i pokale namijenjene najboljim sastavima. Najviše sudionika prijavljeno je iz Zadarske županije, a za međunarodni karakter turnira pobrinule su se momčadi iz Mađarske i Slovačke.
– Želja nam je pružiti gostoprimstvo klubovima prijateljima, razviti tradicionalnu suradnju u radu s mlađim kategorijama, kao i educirati djecu korektnom ponašanju na športskim igralištima i tribinama. Zahvaljujemo svima koji su pridonijeli organizaciji ovog sportskog druženja te pozivamo sve ljubitelje nogometa da svojom nazočnošću uveličaju ovaj turnir – rekao je Edi Tokić, jedan od organizatora i predsjednik Natjecateljske komisije turnira.
“Naša dica” započela su utakmicom između Kožina i Plovanije, a natjecanje će se danas i sutra paralelno odvijati i na igralištima u Diklu, Vrsima i na Bokanjcu. Iz Organizacijskog odbora poručuju da će se u slučaju nevremena turnir nastaviti u sportskoj dvorani u Bibinjama.