Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Bogati kulturno- liturgijski program

18.06.2012. 22:00
Bogati kulturno- liturgijski program


Brojni vjernici iz Ražanca i okolice u subotu su pohrlili na tradicionalnu priredbu koja je u ovom mjestu održana u povodu proslave blagdana sv. Ante Padovanskog. Liturgijsko-kulturni program održan je u tri dijela na trgu ispred općinske knjižnice Jurja Barakovića. Vodila ga je darovita Ražančanka Antonia Miočić, a pripremila i osmislila domaća molitvena zajednica “Ljiljani Svetog Ante” pod vodstvom časne sestre Ljiljane Marić.
Program je otvorila Dječja skupina OŠ Jurja Barakovića pjesmom o Sv. Anti autorice Ive Čačić, a potom su izveli čuveno “Ražanačko kolo” za što su nagrađeni dugotrajnim pljeskom i ovacijama okupljenih. Članovi zajednice “Apostoli krvi Kristove” iz Zadra su izveli nekoliko skladbi i upriličili igrokaz. Vilim Karlović je zatim predstavio svoju knjigu “Put vjere i nade”, a časna sestra Tomislava Kata Ćavar “Ljubav nikad ne prestaje”.
 U programu kulturne tradicijske baštine debitirala je muška ražanačka klapa “Ražanac”. Nastupili su i pučki pjevači muške klape “Ljubač”, dječje folklorne skupine i KUD-ovi iz Ražanca, Krneze i Rtine te KUD “Vlašići” s otoka Pagu.
Gosti su mogli uživati u pečenim srdelama i mesu, koje su na roštilju pripremili Frane Potočnjak, Božo Žagar i Duško Miočić, a sve se na kraju upotpunilo domaćim crnim ražanačkim vinom.