Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Muzej stakla prepoznali i donatori

18.06.2012. 22:00
Muzej stakla prepoznali i donatori


“20 darova za 20 godina” naziv je akcije Euroherca u sklopu koje je jučer u Muzeju antičkog stakla uručeno 50 tisuća kuna toj instituciji. Donaciju je ravnatelju MAS-a Ivi Fadiću predao predstavnik Euroherca Zoran Končurat, a okupljenima se obratio i zadarski gradonačelnik Zvonimir Vrančić, istaknuvši kako se ista tvrtka odazivala i dosadašnjem njihovom radu raznim akcijama darivanja:
– I ustanova u kojoj sam ja donedavno radio također je imala priliku dobiti od Euroherca vrlo vrijedne donacije. Njihov izbor ove 20. obljetnice je Muzej antičkog stakla koji su, kažu, odabrali jer je jedna od najmlađih ustanova u našem gradu, ali je u ovo kratko vrijeme postojanja doista ustanova u kulturi koja je pobudila iznimnu pozornost te se uspjela prezentirati kao jedna posebnost u Hrvatskoj, ali i šire. Ova donacija će pripomoći i dosadašnjem bogatom programu Muzeja antičkog stakla, a uvjeren sam da će je ravnatelj Fadić znati iskoristiti na najbolji mogući način, zaključio je Vrančić.
Osim putem donacije od 50 tisuća kuna, Euroherc MAS-u potpomaže i na druge načine, istaknuo je ravnatelj Fadić. Pomoć je, kaže, tako pristigla već u dva događanja. Jedno od tih događanja je pomoć s osiguranjem pri izložbi skulptura Raoula Goldonija. Drugo događanje je izložba čije otvorenje će biti imati 20. srpnja:
– Radi se o iznimnoj slovenskoj autorici koja će predstaviti svoje tehnike pozlate na staklu koje su se koristile u 16. stoljeću, a koje je naučila od jednog starog Austrijanca, najavio je Fadić, zahvalivši pritom Eurohercu koji ih je prepoznao i izabrao za svoju nagradu.
– Kažu da je geslo bilo nagrađivanje mladih. Mi imamo šest godina od osnutka i tri godine otkako smo otvorili svoja vrata javnosti, tako da zaista spadamo u mlade institucije, a i kolektiv je mlad, osim ravnatelja, pa tako zaslužuje da bude u toj kategoriji, zaključio je.