Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Više od pola prvog razreda “veterinara” ići će na popravni iz fizike

18.06.2012. 22:00
Više od pola prvog razreda “veterinara” ići će na popravni iz fizike


Zbog negativnih ocjena koje je prerano učenicima poljoprivredne i veterinarske škole Stanka Ožanića iz fizike zaključila profesorica Jelena Lenkić Pilko, u toj će školi ovih dana po svemu sudeći posla imati i prosvjetna inspekcija.
Kako doznajemo od grupe roditelja koji su se zbog navedenog problema obratili i ravnatelju škole Ivanu Paštaru, mlada je profesorica ocjene, mahom negativne, zaključila je desetak dana prije završetka nastave, što je, tvrde, u suprotnosti s praksom i pravilima struke.
– Više od pola prvog razreda veterinarskog smjera ići će iz fizike na popravni ispit, a nekim učenicima ta ocjena je bila i presudna, odnosno treća negativna, što znači da učenici gube razred. Profesorica im najprije nije dala šansu za popravak ocjene, a potom im je, vidjevši da je pogriješila, dala pismeni ispit koji je obuhvaćao gradivo cijelog drugog semestra. Dakle, pismeni ispit uslijedio je bez najave kako bi se mogli pripremiti, i nakon što im je već bila zaključila ocjene – kaže jedna nezadovoljna majka najavljujući žalbu.
– Upoznat sam s ovim problemom i već sam razgovarao s nekim roditeljima, ali i profesoricom koja je zaista u ovom slučaju pogriješila. Ocjene se zaključuju zadnji dan nastave, a potom, u narednih 48 sati, učenici imaju mogućnost žalbe Nastavničkom vijeću. To sam roditeljima koji su mi se obratili rekao, a sad je na njima da iskoriste svoje zakonsko pravo – kaže ravnatelj Ivan Paštar, dodajući kako je, s obzirom na to da je na odlaku u mirovinu, isto poručio učenicima u svom posljednjem priopćenju, a 15. od početka godine.


Jelena Lenkić Pilko, profesorica fizike, naglasila je kako je postupila sukladno Pravilniku o načinima, postupcima i elementima vrednovanja učenika u osnovnoj i srednjoj školi kojeg je donijelo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU