Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zbog 200 kuna mita deset mjeseci zatvora uvjetno

18.06.2012. 22:00
Zbog 200 kuna mita deset mjeseci zatvora uvjetno


Nakon dvije oslobađajuće presude, a po okončanju i trećeg sudskog postupka 36-godišnji Tomislav Zdrilić proglašen je krivim i osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu od deset mjeseci jer je prije šest godina Slovenki uzeo 200 kuna kako bi joj “oprostio” prometni prekršaj


Zbog 200 kuna mita, na deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od dvije godine osuđen je danas na Županijskom sudu u Zadru bivši policajac obrovačke policijske postaje Tomislav Zdrilić (36) nakon suđenja koje se na traženje Vrhovnog suda RH ponavljalo i treći put.
Zdrilić je bio optužen da je prije šest godina od slovenske državljanke uzeo 200 kuna mita kako joj ne bi zabilježio prometni prekršaj. Naime, nakon dvije nepravomoćno oslobađajuće presude koje mu je izrekao sudac Boris Radman smatrajući kako nije bilo dokaza da je policajac uistinu i počinio djelo za koje ga je teretio USKOK, predsjednik Sudskog vijeća Boris Babić ovoga ga je puta proglasio krivim i osudio na uvjetnu zatvorsku kaznu.
Jednako kao i sucu Radmanu, Zdrilić je na početku suđenja i pred sucem Babićem ponovio kako se ne osjeća krivim. Tužiteljstvo, koje je u ovom slučaju zastupao Denis Sokol, Zdrilića je teretilo da je 2. srpnja 2006. godine oko 14 i 14.30 sati u Rovanjskoj kao policajac obrovačke Policijske postaje, obavljajući poslove kontrole i regulacije prometa, zaustavio i kontrolirao Jelku Ivetac koja je vozila Renault Clio slovenskih nacionalnih oznaka.
Zaustavio ju je zbog prebrze vožnje te je zatražio da mu da 200 kuna kako ne bi evidentirao prometni prekršaj koji je ona učinila – tvrdilo je tužiteljstvo.