Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Orange Room 21. lipnja u Vip baru!

Autor: Marija Knežević

18.06.2013. 22:00
Orange Room 21. lipnja u Vip baru!


Distorzirane bass dionice, čvrsto udaranje po bubnjevima i pokoja akustična pjesma zaokružuju Orange Room kao klasičan, ali nimalo dosadan, moderan indie rock band


Big Rock Bang, “projekt” dobre muzike koji se gotovo dvije godine održava u zadarskom Vip baru, 21. lipnja dobit će internacionalnu dimenziju.
Naime, taj petak u Vipu sviraju nove nade britanskog indie rocka – Orange room!
Orange Room čini četvorka nastala u Melbourneu 2008. godine. Osnovali su je Britanci, braća Lee i Phill Peers te Australci Shannon Radic i Tim Baker. Jedan su od glavnih uzora ove grupe legendarni Beatlesi.
Svoje prve korake grupa ostvaruje na istočnoj obali Australije, dok u želji za većim komercijalnim uspjehom sele u Liverpool, rodni grad svojih idola.
Maštovit i izniman autorski izraz uz originalne i eksplozivne obrade bendova poput The Who, te eksplozivni scenski nastupi odlika su ovih energičnih mladih Brit-Australaca. Njihov vjerojatno najveći trenutni hit, “I’ll stick around”, zvuči kao kombinacija Beatlesa, uglavnom zbog višeglasja, te Oasisa i Stone Rosesa, dok ostale pjesme obuhvaćaju vokalni izričaj Alexa Turnera iz Arctic Monkeysa.
Distorzirane bass dionice, čvrsto udaranje po bubnjevima i pokoja akustična pjesma zaokružuju Orange Room kao klasičan, ali nimalo dosadan, moderan indie rock band. Za otvaranje svirke su zaduženi jednako tako zanimljivi, dobri prijatelji Vip bara, zadarska noisabilly atrakcija Missing Link koji će publiku uvesti u spektakularni rock petak.
Na hrvatskoj miniturneji ovaj britanski bend prije Zadra nastupa u gospićkom Highlander’s pubu i u šibenskom Azimutu.
– Vip bar Vam opet dovodi izniman glazbeni događaj, rušeći pritom mit o tome da se u Zadru ne događa ništa posebno.
Orange Room je bend koji je i poseban, svjež i nadasve perspektivan. Koncerti će započeti u 22 sata, a ulaz je kao i uvijek slobodan.