Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Mario Možnik napravio dvostruki salto unatrag

18.06.2016. 22:00
Mario Možnik    napravio  dvostruki salto  unatrag


– S obzirom da sam lani na ovome mjestu izveo dva još teža skoka, tri i pol salta naprijed te tri i pol salta unatrag, mogu se našaliti pa reći kako ovo danas nije bilo pretjerano zahtjevno. Bio je to jedan opuštajući dan, rekao je Možnik
Sezona bungee skokova s Masleničkog mosta, koje organizira   Izazov Tours, službeno je jučer otvorena. Ukupno je skakalo  20-ak ljudi, među kojima su i ove godine prednjačili  sportaši.
Najatraktivniji skok ponovno je bio djelo  hrvatskoga gimnastičkog reprezentativca Marija Možnika, koji je izveo dvostruki salto unatrag.
 – S obzirom da sam lani na ovome mjestu izveo dva još teža skoka, tri  i pol salta naprijed te tri i pol salta unatrag, mogu se našaliti pa reći kako ovo danas nije bilo pretjerano zahtjevno. Bio je to jedan opuštajući  dan. Ha, ha- našalio se trofejni gimnastičar, koji već tradicionalno dolazi na Maslenički most izvoditi bungee skokove.
  – Volim adrenalinske aktivnosti, pa tako i ovu vrstu skokova. Stoga  sam se, prije nego sam ovdje počeo skakati, najprije raspitao s kojega  se mjesta u Hrvatskoj bungee skokovi skaču s najveće visine. Utvrdio  sam kako je to ovaj most i od tada ovdje dolazim izvodeći svake godine  drugi skok- istaknuo je Možnik, kojem uskoro završava natjecateljska  sezona nastupom na Svjetskom kupu u Portugalu.
 Osim njega, s Masleničkog mosta jučer je skakao hrvatski taekwando  reprezentativac, Zadranin Nikola Bojo, potom njegova sugrađanka,  državna prvakinja u boksu Antonija Pavić, boksač Nikola Stipčević i   trofejna plesačica oko šipke Ana Čudić. Organizator ovih skokova Danko Zinic posebno je, pak, bio zadovoljan što je jučer uspio dovesti čak  sedam najbolje plasiranih djevojaka s ovogodišnjeg natjecanja za Miss  sporta Hrvatske.
   – Uspjeh je što je svih 20-ak ljudi, koji su danas došli skakati, to doista i učinilo. Smisao ovih skokova po meni je kada donesete odluku da  ćete skočiti, nakon što ste  se popeli na platformu. Radi se o vlastitom  suočavanju sa strahom u ovom sportu kojega nazivaju kraljicom ekstremnih sportova- naglašava Zinic. 
Inače, svi aktivni sportaši, koji su jučer  skakali, učinili su to  u sportskoj opremi u kojoj nastupaju, što je novitet ovih adrenalinskih uzbuđenja.