Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Uz ugodno druženje oslobodili Fontanu smeća i korova

18.06.2016. 22:00
Uz ugodno druženje oslobodili Fontanu smeća i korova


Bio je to “šušur” u organizaciji zadarskih Arbanasa, zapravo njihove poznate Kulturno-umjetničke udruge Vicko Zmajević. No ovoga puta to je bio “šušur” u kojem su Arbanasi i ove godine zasukali rukave i krenuli čistiti svoju Carsku fontanu i dio obalnog pojasa na Kolovarama u Arbanasima.
Akcija je trajala od 9 do oko 14 sati, nakon čega se malo zaroštiljalo, pojelo i popilo. Što je najvažnije, vrijedni Arbanasi i svi oni koji su im se pridružili u ovoj sjajnoj akciji, lijepo su se družili – možda malo umorni, ali svakako sretni i ponosni što je i ovoga puta akcija uspjela.
– Ovo je treća godina zaredom da organiziramo akcije čišćenja fontane i ovaj dio uz more. Mnogi od nas se tu ljeti kupamo i želimo da nam bude čisto i uredno i stoga je najbolje “uzeti stvari u svoje ruke”. Uvijek bude dobar odaziv i danas nas se već na početku, oko 9 sati skupilo 20-ak. Puno nam pomognu i vatrogasci koji ispumpaju vodu iz Fontane, radnici Čistoće i Nasada koji su dan ranije uredno pokosili i ošišali travu uz taj dio ceste, pojasnila je Maximiljana Barančić, predsjednica Udruge Vicko Zmajević.