Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Fešta za lijepo sjećanje

18.07.2011. 22:00
Fešta za lijepo sjećanje


Za sve nazočne, od onih najmlađih, brojne ražanačke djece i mladeži, do onih najstarijih, među kojima su se i ove godine našli iseljenici koji su u svoj Ražanac stigli iz dalekih zemalja, kao i za brojne domaće i strane turiste, ova manifestacija ostat će u lijepom i trajnom sjećanju


U organizaciji  Općine Ražanac, ražanačke  Turističke zajednice te uz pomoć domaćeg Dobrovoljnog  vatrogasnog društva  “Ražanac” u Ražancu je u subotu navečer upriličena prva  ovoljetna turistička fešta pod  nazivom “Ribarska noć”.
Osim obalnog pojasa te središnjih mjesnih ulica gdje se  “prelila” fešta, centar događanja bio je na glavnom  trgu između zgrade općinske  knjižnice i kapele sv. Ante te  spomen obilježja Galebovi.  Čitav taj prostor doimao se  poput mravinjaka, a atmosferu je začinio miris mora te  domaćih specijaliteta, ponajprije ribe s gradela,  ražanačkog pršuta i sira. Turisti su mogli okusiti i čuveno  bijelo i crno vino.
Za sve nazočne, od onih  najmlađih, brojne ražanačke  djece i mladeži, do onih najstarijih, među kojima su se i  ove godine našli iseljenici koji su u svoj Ražanac stigli iz  dalekih zemalja, kao i za brojne domaće i strane turiste,  ova manifestacija ostat će u  lijepom i trajnom sjećanju jer  su se za to pobrinuli organizatori Općina Ražanac s  načelnikom Dragutinom  Miočićem i općinska Turistička zajednica s direktoricom Željkom Miletić. Njihovom susretljivošću i angažmanom ljetna kužina u  kojoj su Ivan Potočnjak Dedo, Darko Žagar, Duško  Miočić, Ivan Jordan, Ante  Dušević, Frane Miočić i Mate  Miočić, oduševila je okupljene željne prave dalmatinske  zabave. 
Pripremili i podijelili su  gratis oko 300 kilograma ribe  s gradela srdela, lokardi i tune.
Za piće, odnosno, domaće  crno i bijelo vino te pivo i  sokove, bili su zaduženi Željko Miletić, Ante Miletić, Ana  Jeras i Josip Feštini.
Da se sve prođe što veselije,  potrudili su se odličnom svirkom i pjesmom sve do sitnih  noćnih sati članovi zadarskog  benda “BD Sound”.