Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Napustio je klub bez obrazloženja

18.07.2011. 22:00
Napustio je klub bez obrazloženja


U svakom slučaju on treba doći po svoje papire i morat ćemo razgovarati o ovome što se dogodilo. Nekih sankcija mora biti – kazao je Bajlo


Prvoligaš sa Stanova je u velikim problemima. Praktički sedam dana prije početka novog prvenstva klub je napustio Ante Puljić, standardni prvotimac čiji će odlazak biti teško nadoknaditi. Puljiću je stari ugovor istekao, a koliko smo obaviješteni ovih dana trebao je potpisati novi. Trener Dalibor Zebić je u velikim problemima jer se sada ostao na samo tri obrambena igrača. Josip Bajlo, predsjednik kluba jučer je pokušao objasniti što se točno dogodilo.
– Ante Puljić nas je napustio bez ikakve najave i obrazloženja. Jednostavno se nije pojavio na ukrcaju u autobus za Sinj. Zovemo ga uporno već tri dana, ali se ne javlja na mobitel – kazivao je Bajlo jučer ujutro.
– Moram priznati da smo neugodno iznenađeni ovim Antinim činom. On je jedan od naših ključnih igrača na kojem smo temeljili obranu u nadolazećoj sezoni. Čak je nosio i kapetansku traku kada nije u igri bio Jakov Surać. U svakom slučaju za nas je ovo vrlo neugodna situacija jer smo bez njega bitno oslabljeni.
Puljiću je dosadašnji ugovor istekao, a navodno se ovih dana trebao potpisati novi. Radi li se o klupskom propustu?
 – Ante je s nama već pet sezona i to je jedan od razloga zašto smo s njim išli na povjerenje. Trebali smo ovih dana s njim potpisati novi ugovor. Međutim, dogodilo se što se dogodilo i sada moramo krenuti u potražnju za kvalitetnim obrambenim igračem. U svakom slučaju bit će to teško jer je Ante i u prošloj sezoni bio jedan od naših ključnih igrača.
Može li klub stvarati probleme Puljiću s obzirom da je ugovor istekao?
– Ako on ima neku bolju ponudu bilo bi korektno da nam je rekao i da smo se rastali u dobrim odnosima. U svakom slučaju on treba doći po svoje papire i morat ćemo razgovarati o ovome što se dogodilo. Nekih sankcija mora biti – kazao je na kraju kraćeg razgovora Bajlo.


Zebić: Nije se trebao iskrasti




Dalibor Zebić, trener Zadra, odlaskom Ante Puljića puno je izgubio u obrambenoj liniji.
– U svakom slučaju smo sada u vrlo delikatnoj situaciji jer smo ostali na tri obrambena igrača, Conu, Jonjiću i Bilenu. Poznato je da se uvijek može dogoditi ozljeda ili kartoni i da će biti neophodnu pronaći alternativu za Puljića. Ne znam što se ovo događa s nama, u prošloj sezoni smo ostali na jednoj špici Santiniju, a sada nam je vrlo tanko u obrani.
Što konkretno zamjerate Puljiću?
– Očito je da nije htio potpisati novi ugovor sa Zadrom iako smo mi na njega računali kao na stožernog igrača. Pet sezona je s nama i nije fer da se iskrao poput nekog lopova. Činjenica je da je u Zadru imao dosta sezona lutanja, ali je posljednju odigrao odlično na što je vjerojatno utjecalo i to što se oženio. Vidjelo se da više razmišlja o igri i to je vrlo pozitivno. Nemam mu što zamjeriti, ako je imao bolju ponudu koja bi mu riješila pitanje egzistencije mislim da mu klub ne bi stvarao nikakve probleme. Ali, otići na ovakav način i ostaviti klub nekoliko dana prije početka sezone na cjedilu nije fer i korektno – kazao je Zebić.