Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Ne bojte se sunca, dođite na millennium jump

18.07.2011. 22:00
Ne bojte se sunca, dođite na millennium jump


Na ovogodišnjem Dm millennium jumpu koji se održava ove subote sudjelovati će i šestero polaznika dječjeg vrtića Latica koji su posljednjih godina polazili školu plivanja potpomognutu upravo od strane ove manifestacije, vijest je koja nakon četiri godine održavanja zasigurno stavila osmjeh na usta, kako organizatorima, tako i sudionicima:
– Ove godine s ponosom možemo reći da prvi puta nakon četiri godine naš tečaj koji smo pokrenuli zajedno s Laticom dao rezultate. Jer, prve dvije godine djeca su se trudila samo da uđu u more, a gdje je tu još i plivanje… No, nakon četiri godine održavanja škola je pokazala rezultate i zajedno sa ostalim skakačima ovu subotu biti će i šestero polaznika te škole. Uistinu smo sretni radi toga, zaključio je Neven Stojaković na današnjoj novinskoj konferenciji povodom ovogodišnjeg Dm millennium jumpa.
Mnogobrojni sudionici ove godine će zasigurno iskoristiti i mogućnost dermatološkog pregleda koje će obavljati stručni tim sastavljen od petnaest liječnika. Tu akciju pohvalio je i dogradonačelnik Dražen Grgurević istaknuvši kako se na taj način poboljšava i saznanje o opasnosti koje predstavlja izlaganje suncu:
– Nerijetko u zadnje vrijeme vidim čak panične reakcije vezane za izlaganje suncu što uopće nije istina. Ne postoji dokaz da direktno izlaganje suncu izaziva melanom, već se ne smije pretjerano izlagati suncu, a to narod već odavno zna, zaključio je Grgurević.
Što se tiče koncepcije milenijskog skoka ona će i ove godine biti otprilike ista kazao je Stojaković:
– S vremenom smo po reakcijama ljudi shvatili što im najviše odgovara. ‘Ne mijenjaj petorku koja pobjeđuje’ – to je stara stvar, tako da mi ni ove godine nećemo pretjerano mijenjati naš program, pojasnio je.
– Uvjereni smo da će do petka, kao i lani, one sve biti podijeljene da ćemo u petak biti prazan pult. Ukoliko se to ne dogodi, do petka će se akreditacije moći nabaviti na Narodnom trgu, a u subotu to će biti moguće na ulazu na rivi od 12 do 15 sati. Djeca do dvanaest godina se mogu akreditirati isključivo s roditeljima, dok će djeca od dvanaest do petnaest godina to moći napraviti s potpisima roditelja. Razlog zašto je to tako jest što je interes mlađih prevelik, a mi ne želimo da se to pretvori u dječji vrtić. To je zabava za sve od dvanaest do devedeset godina. Imamo jako puno starijih i stvarno želimo da to bude miješano, pojasnio je Stojaković.
Niti ove godine neće izostati poznata lica. Zadarsku rivu u subotu posjetiti će Drele, Kike Curavić, Marko Lasić Nered, dok će program voditi Mario Petreković. Millennium jump je prijašnjih godina vodio Ivica Štorić, no ove godine odlučili su se za osvježenje, kazao je Stojaković.