Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Odlazak Benedika bit će veliki hendikep

18.07.2012. 22:00
Odlazak Benedika bit će veliki hendikep


Glavni kandidat za titulu je momčad koja je i osvojila prošlo prvenstvo, a to je Konikom Osijek. Prošle sezone bili su dominantni, a zadržali su identičan sastav kao i lani


Kuglači Zadra će  u novu sezonu ući poprilično slabiji nego lani. Doduše, ostali su bez jednog  igrača, a doveli nekoliko novih, no odlazak Borisa Benedika je ipak veliki hendikep za momčad iz Mocira.  Slovenca koji je predvodio  Zadar u prošloj sezoni zamijenit će, barem na papiru  Josip Škorić, koji se prvoj  momčadi pridružio iz juniorske te Luka Bonača koji  je igrao u zagrebačkoj Grmoščici. Tako će prvi sastav  Zadra činiti kapetan Mario  Baljak te Luka Ukalović, Kostadin Manev, Stanko Čota,  Hrvoje Marinović i Luka Bonača.
Zadrani će tako, unatoč  odlasku Benedika, i dalje  imati momčad koja će biti u  vrhu. Teško da će napasti  titulu prvaka, ali očekivati  plasman na treće ili četvrto  mjesto sasvim je realan.  Glavni kandidat za titulu je  momčad koja je i osvojila  prošlo prvenstvo, a to je Konikom Osijek. Prošle sezone  bili su dominantni, a zadržali su identičan sastav  kao i lani. Koliko je ta  momčad jaka dovoljno govori činjenica da su četiri  igrača Konikom Osijeka  (Branko Manev, Uroš Stoklas, Matko Bulka, Mario  Mušanić) zauzela prva četiri  mjesta u izboru za najboljeg  igrača lige. Najveći konkurent trebao im biti sastav  Zaprešića, koji je zadržao  istu momčad kao lani kada je  osvojio treće mjesto (ispred  Zadra), a doveo i Matiju  Mancea iz Grmoščice. Baš je  Grmoščica oslabljena jer je  ostale bez Mancea i Bolanče  koji je stigao u Zadar. Oslabljen je i viceprvak,  momčad Medveščaka 1958.  Ostao im je Branislav Bogdanović, ali su ostali bez dva  super jaka igrača, Primoža  Pintariča i Mitje Gornika. I  dalje će biti u vrhu, ali s  njima će Zadar moći igrati.  Prvi kandidat za titulu definitivno je Konikom, prati  ga Zaprešić, a treće mjesto  će dakle napadati Zadar i  Medveščak 1958. Mnogo toga ovisit će i o formi i o  ozljedama igrača. Luka Ukalović, Kostadin Manev, Mario Baljak su igrači koji imaju i kvalitetu i iskustvo, ali  morat će odigrati odličnu  sezonu. Ako sezona prođe  bez ozljeda, Zadrani će  možda moći napasti i dvije  najjače momčadi, ali ako se  ponove problemi popuz  ozljede Maneva prošle sezone, riskira se i dodatan  pad, jer ovaj put Zadar nije  jaka, uravnotežena momčad  koju može izvući individualna kvaliteta svih šest  igrača.