Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Čuda (ni)su uvijek moguća

Autor: Drago Bajković

18.07.2013. 22:00
Čuda (ni)su uvijek moguća

Foto: PIXSELL



Ni u jednu utakmicu ne ulazimo s mišlju da ćemo sigurno izgubiti, to jednostavno ne bi imalo smisla. Tako je i s ovom utakmicom protiv Dinama. Protiv “modrih” stvarno nemamo što za izgubiti, samo možemo dobiti – kazao je Ivan Anton Vasilj


Dinamo i Zadar će otvoriti drugu rundu Prve HNL. U 2. kolu momčad sa Stanova danas će na Maksimiru pokušati isprati gorak okus visokog poraza od Hajduka sa starta prvenstva. Prilika i nije baš najbolja, Dinamo je u prvenstvo ušao sigurnom pobjedom nad Osijekom, a sve je začinio visokom gostujućom pobjedom protiv Fole u drugom pretkolu Lige prvaka. Teško je za očekivati da će momčad Ferde Milina imati previše prilika na Maksimiru, ali, lopta je okrugla i u nogometu svakakvi su ishodi mogući. Još pamtimo prošlosezonsku senzaciju kada je Zadar na Maksimiru iznenadio Dinamo i izbacio ga iz kup natjecanja. Čuda se ne događaju baš često, ali činjenica je da je Zadar uvijek Dinamu bio “tvrd orah” pa se nadamo da će tako biti i ovoga puta.
– Morali smo što prije zaboraviti ovaj neugodan poraz od Hajduka i okrenuti se današnjoj utakmici s Dinamom – kazivao je jučer Ivan Anton Vasilj, lijevi bočni momčadi sa Stanova.
– Činjenica je da visoki poraz od Hajduka na Stanovima itekako boli. Mislim da taj rezultat nije realan, ali isto tako je činjenica da je na kraju utakmice rezultat na semaforu pokazivao 1:5.
Teško se može kazati da je današnje gostovanje kod Dinama prilika za iskupljenje.
– Dinamo je naša najkvalitetnija momčad i tu se sigurno nema što previše za razglabati. Naš cilj u toj utakmici je popraviti našu igru u odnosu na ono što smo pokazali protiv Hajduka. Sigurno je da ostanak u Prvoj HNL nećemo osigurati pobjedama nad Dinamom i Hajdukom, već u dvobojima s momčadima kojima možemo parirati. Ako protiv Dinama dokažemo da ono protiv Hajduka nije bila naša prava slika onda smo puno napravili. Bez obzira na krajnji ishod.
Pritom Vasilj nije mislio na to da se na Maksimir odlazi s izvješenom bijelom zastavom.
– U niti jednu utakmicu ne ulazimo s mišlju da ćemo sigurno izgubiti, to jednostavno ne bi imalo smisla. Tako je i s ovom utakmicom protiv Dinama. Protiv “modrih” stvarno nemamo što za izgubiti, samo možemo dobiti. Moramo jednostavno suparnicima prestati poklanjati golove. Ako ih oni zasluže svojom kvalitetom i igrom, dobro, neka onda pobijede. Ali, ne smijemo sami sebi zabijati golove. Važno je izdržati taj početni nalet “dinamovaca”, smiriti igru i time ih što više iživcirati.


Milin: Idemo se nadigravati s “modrima”




Trener prvoligaša sa Stanova Ferdo Milin bio je prilično miran uoči utakmice s Dinamom.
– Idemo se nadigravati s “modrima”. Činjenica je da je Dinamo naša najkvalitetnija momčad koja je svoju formu tempirala za ovo razdoblje, točnije za 3. pretkolo Lige prvaka. Vidjelo se to i u utakmici s Folom koju su deklasirali na njihovom travnjaku. ipak, mi se na to ne trebamo previše obazirati, moramo razmišljati o našoj igri.
Na pitanje jesu li njegovi igrači uspjeli zaboraviti težak poraz od Hajduka, Milin je kazao:
– Sigurno je taj poraz ostavio traga i nije do kraja zaboravljen. S druge strane nije to realan odnos snaga nas i Hajduka i toga su igrači svjesni. Vidjet ćemo protiv Dinama koliko je sve to ostavilo traga na igračima. Nadam se i vjerujem da će to probuditi u njima inat i očekujem napredak u odnosu na dvoboj s Hajdukom. Na treninzima se odlično radi, sve izgleda odlično, ali tako je izgledalo i prije utakmice sa Splićanima.
Zadar će na Maksimiru igru bazirati na obrani svog gola.
– Kao što sam kazao idemo igrati nogomet. Naravno da će nam primarno biti braniti naš gol, međutim, tražim od svojih igrača da ne nabijaju loptu, da uspostave igru i na takav se način suprotstave Dinamu. To je jedini nogomet koji znamo igrati i koji donosi rezultat. Svaki igrač mora živjeti za ovakve utakmice i na nima dati sve od sebe. Pa prošle smo godine izbacili na Maksimiru Dinamo iz Kupa. Činjenica je da je iz te momčadi otišlo 5 igrača, ali isto tako ih je ostalo 16 – kazao je u kraćem razgovoru Milin.
Vjerojatni sastav: Gluić, Prahić, Con, Ikić, Sarić, Muić, Surać, Vasilj, Begonja, Ivančić, Gržan.