Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Konstituirajuću sjednicu u Galovcu nadgledali zaštitar i policija

Autor: Suzana Bandić

18.07.2013. 22:00
Konstituirajuću sjednicu u Galovcu nadgledali zaštitar i policija

Foto: Marin GOSPIĆ



Hadezeovac Alen Burčul jučer je izabran za predsjednika Općinskog vijeća Galovca, a Marinko Tokić (HNS) za njegova zamjenika. Time je u Općini Galovac jučer konačno, nakon prve neuspjele, održana konstituirajuća sjednica.
Doduše, i ova jučerašnja s početka je krenula u smjeru koji je podsjećao na scenarij zbog kojeg je prethodna raspuštena, a ponovno je hrpu prigovora imao bivši načelnik Slavko Šare. No njega je u samom startu oštro “presjekao” Ivo Gregov, predstojnik Ureda državne uprave u Zadarskoj županiji, zabranivši mu iznošenje podataka koji izlaze iz okvira konstituiranja Općinskog vijeća kako bi novoizabrana vlast mogla započeti s obavljenjem poslova.
Zlu ne trebalo, jučer je pozvano i osiguranje, pa je tako uz vijećnike i načelnika Općine dežurao zaštitar tvrtke Viper security, dok su izvan zgrade razvoj situacije motrili policajci. Srećom, nije bilo potrebe za njihovim uslugama, a sama sjednica zgotovljena je u svega pola sata.Prije glasovanja za predsjednika Općinskog vijeća i njegova zamjenika nazočni vijećnici, svi osim dvojice koji se jučer nisu pojavili na konstituirajućoj sjednici, prisegnuli su.
A nedostajali su Milorad Gulan (HNS) i Nikola Burčul (SDP), akter sukoba sa starim-novim načelnikom Općine Galovac Marinom Gulanom. Nikola Burčul bio je opravdano odsutan, budući da još uvijek dane krati u pritvoru zadarskog Istražnog centra po nalogu županijskog državnog odvjetnika. On mu je nakon ispitivanja zbog kaznenog djela pokušaja ubojstva upravo načelnika Gulana na kojeg je nasrnuo kombijem, a potom mu metalnom palicom slomio nos i mali prst desne ruke kojom je štitio glavu od novih udaraca.
Kako će u tim i takvim uvjetima funkcionirati ovo Općinsko vijeće sljedeće četiri godine ostaje za vidjeti. Zanimljivo je, međutim, da u Općini Kukljica još uvijek nije održana konstituirajuća sjednica, a također radi međusobnih neslaganja.