Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Povećali naknade predsjednicima i potpredsjednicima mjesnih odbora!

Autor: Velimir Brkić

18.07.2013. 22:00
Povećali naknade predsjednicima i potpredsjednicima mjesnih odbora!

Foto: Velimir BRKIĆ



Od lokacije budućeg odlagališta otpada do izgradnje županijskog Centra za gospodarenje otpadom u Biljanama Donjim te izgradnje golf centra Baštijunski brig koja je pred samim početkom, Knez se nije želio očitovati


Prva sjednica Gradskog vijeća Grada Biograda u novom sazivu započela je svečanom prisegom novog-starog gradonačelnika Ivana Kneza. Potom su gotovo sve odluke na čak 21 točki dnevnog reda prihvaćene rezultatom 9:5.
Pod predsjedanjem predsjednice Vijeća dr. Melanije Ražov Radas (HDZ), pet oporbenih vijećnika (Slavica Jeličić i Mira Ražnjević iz SDP-a, Ivan Sambunjak i Andrej Marinović iz HDSSD-a, nezavisni Leo Zorica) glasovalo je ili protiv ili su bili suzdržani. Za rezultat 9:6 nedostajao je odsutni nezavisni vijećnik Ivan Babara.
– Smatram da je odluka o povećanju naknada za predsjednike i potpredsjednike mjesnih odbora ishitrena u vremenima socijalnih i ekonomskih problema za sve naše građane, rekao je mladi vijećnik Sambunjak pri prijedlogu dnevnog reda na kojem je bilo i riječ o vijećničkim naknadama.
Kaže kako je riječ o višestrukom povećanju mjesečnih paušala u sveukupnom četverogodišnjem iznosu od 288 tisuća kuna.
– Svi mi vijećnici, svi mjesni odbornici, predsjednici i dopredsjednici MO odreknimo se svojih naknada u narednoj godini dana, oko 159 tisuća kuna te ih preusmjerimo RK Biograd kojem prijeti izbacivanje iz lige, predložio je Sambunjak.
Izbacivanje točke dnevnog reda o vijećničkim naknadama pri glasovanju nije prošlo. Predsjednica Vijeća je obrazložila da o namjeni naknade svaki vijećnik ponaosob donosi vlastitu odluku – može je zadržati, darovati ili uplatiti u humanitarne i druge svrhe. Andrej Marinović je pitao je li to zbog toga što su svi čelnici mjesnih odbora iz HDZ-a.
– I proteklom razdoblju su bili hadezeovci. Odluka je politička i nisam za to da se ova točka izbaci iz dnevnog reda, obznanio je Knez.
Od lokacije budućeg odlagališta otpada do izgradnje županijskog Centra za gospodarenje otpadom u Biljanama Donjim te izgradnje golf centra Baštijunski brig koja je pred samim početkom, Knez se nije želio očitovati.
– Sad nije upito o tome govoriti, obznanit ćemo je u pravo vrijeme, budite bez brige, odgovorio je gradonačelnik.