Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Suđenje Miljenku Stričaku i dalje zatvoreno za javnost

Autor: Minja Gugić

18.08.2008. 22:00
Suđenje Miljenku Stričaku i dalje zatvoreno za javnost

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Obitelji stradalih nisu mogle sakriti svoje ogorčenje sudskom odlukom. Nastavak suđenja zakazan je za 29. kolovoza i 1. rujna kada bi se napokon trebali saslušati vještaci prometne i telekomunikacijske struke te, navodno, i neki svjedoci
Na veliko ogorčenje obitelji stradalih, suđenje 25-godišnjem Miljenku Stričaku, koji je krajem srpnja prije dvije godine izazvao stravičnu prometnu nesreću u tunelu Ledenik kada su poginule dvije majke i njihovo dvoje djece, ostaje i dalje zatvoreno za javnost.
Tako je, naime, jučer odlučilo Sudsko vijeće Općinskoga suda u Zadru, kojim predsjedava Marijan Bitanga, a na temelju mišljenja vještaka – psihijatra dr. Emila Žampere koji je vještačio okrivljenog Stričaka nakon više od godine dana.
Rasprava je jučer počela u 10 sati, a novinari svih zadarskih redakcija strpljivo su ispred zgrade suda čekali odluku više od tri sata.
Nakon izlaska iz zgrade, odvjetnik stradale obitelji Kuhta, Saša Pavličić Bekić novinarima je izjavio kako je liječnik- psihijatar procijenio da je “psihičko stanje Miljenka Stričaka toliko loše da on ne bi mogao podnijeti pritisak i teret medija”, na što je Dubravko Kuhta, otac i suprug stradale Ines (15) i Zdenke (49) ogorčeno prokomentirao kako nije jasno tko se štiti ovom odlukom – žrtve ili ubojica.
Na jučerašnju su raspravu iz okolice Zagreba doputovali i Katica i Miro Matešić, roditelji stradale Jadranke Matešić – Marković (45) i njezinog sina Mihaela (11), koji nisu mogli sakriti svoje emocije.
– Nadali smo se da će se ipak nastavak suđenja otvoriti za javnost. Više nemamo riječi. I Al Caponeu se sudilo kraće – rekao je Miro Matešić. Na novinarsko pitanje je li im se mladi vozač ikada ispričao zbog svega što se dogodilo i zbog neizmjerne boli koju im je nanio, Matešić je odgovorio kako im se Stričak nikada nije ispričao, ali da to njima ionako ne bi ništa značilo.
Gordan Nižić, koji je jučer prvi put zastupao vozača tegljača kao branitelj postavljen po službenoj dužnosti, nije ništa posebno želio reći, tek je potvrdio kako je suđenje i u svom nastavku zatvoreno za javnost.
Na jučerašnjem su se ročištu čitali već provedeni dokazi, a sljedeća je rasprava zakazana za 29. kolovoza i 1. rujna kada bi se napokon trebali saslušati vještaci prometne i telekomunikacijske struke, ali, navodno, i neki svjedoci.
Miljenko Stričak i jučer je bježao od novinara nastojeći ostati neprimjetan.
Podsjećamo, tragedija u tunelu Ledenik dogodila se 28. srpnja prije dvije godine kada je Stričak brzinom od oko 90 km/h uletio u tunel i u opel corsi koja je stajala u koloni zdrobio majke i djecu.
Na ročištu se jučer nije pojavio Stričakov izabrani odvjetnik Željko Olujić koji je na godišnjem odmoru do 1.rujna, kao ni Silvije Degen, odvjetnik obitelji Matešić.