Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Nastupimo li u najavljenom sastavu opstanak neće biti problem

18.08.2010. 22:00
Nastupimo li u najavljenom sastavu opstanak neće biti problem


Iako smo mlade, svaka nova sezona za nas znači i dodatno iskustvo. Dodatno samopouzdanje dobit ćemo ako se ekipa posloži kako je najavljeno
Na popisu košarkašica Zadra koje su ovaj tjedan započele s pripremama za novu sezonu nije se našla Glorija Sikirić. Naime, mlada razigravačica “bijelo-plavih” i hrvatske juniorske reprezentacije još je uvijek na zasluženom odmoru. Iza nje je naporan ritam četvrte uzastopne A-1 sezone, kao i reprezentativna akcija u Rumunjskoj gdje su izabranice Tine Periše osvojile peto mjesto na Europskom prvenstvu divizije B. Stanku uoči brušenja forme za nove prvoligaške oglede Sikirić je prekinula osvrnuvši se na nastup Hrvatske u Temišvaru, odnosno šanse Zadra u elitnom razredu hrvatske ženske košarke.
Je li plasman Hrvatske na Europskom prvenstvu divizije B uspjeh?
– Ne bih se baš složila. Bila sam dio reprezentacije koja je izborila plasman u diviziju A, tako da i nisam previše zadovoljna s petim mjestom. Imale smo svoju priliku, međutim, posustale smo u dvoboju s Rumunjskom te na taj način znatno umanjile šanse za polufinale. Kasnije, kada smo protiv Grčke morale ganjati pobjedu od 16 koševa razlike, čekala nas je još teža misija. Grčka je jako kvalitetna ekipa.
Vaša uloga u Rumunjskoj ponešto se razlikovala od one u dresu Zadra. Tina Periša koristila vas je kao šestu igračicu.
– Tako je. Iskreno, naviknuta sam biti jedna od nositeljica igre, kako u klubu, tako i u reprezentaciji, no ta mi uloga nije teško pala. Nastojala sam dati sve od sebe i mislim da nisam razočarala. Zadovoljna sam svojim učinkom, a pohvalila bih Katarinu Puljić koja je na poziciji jedinice pokazala zašto je jedna od najperspektivnijih hrvatskih košarkašica. Žao mi je, jedino, što Josipa Sesar i Sanja Kovačević nisu više igrale. Smatram da one svojom kvalitetom zaslužuju veću minutažu.
Zadar očekuje peta uzastopna A-1 sezona. Koliko daleko vaša ekipa može ove godine?
– Iako smo mlade, svaka nova sezona za nas znači i dodatno iskustvo. Nadalje, dodatno samopouzdanje dobit ćemo ako se ekipa posloži kako je najavljivano. S te strane, ne bojim se i mislim da bi ponovno trebale osigurati naš primarni cilj – opstanak. No, sve je to zasad slovo na papiru. Trebamo pričekati i vidjeti kako će se stvari razvijati.


Igram za sebe, ne za novac


Komentirajući kako se zbog neisplaćenih dugovanja neke od njenih suigračica još nisu pojavile na treninzima, Sikirić je izjavila:
– Shvaćam njihovu želju da budu honorirane za svoj trud i nadam se da će se problem financija uskoro riješiti, međutim, još sam uvijek mlada i smatram da mi novac ne bi trebao biti ispred napretka. Ako ništa drugo, trenirat ću i igrati zbog sebe.