Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ninski picigin treći put

18.08.2010. 22:00
Ninski picigin treći put


U dva dosadašnja planirana datuma manifestacija je morala biti otkazana zbog vremenskih neprilika, kiše i olujne bure. Natjecanje u piciginu upriličit će se na čuvenoj ninskoj gradskoj plaži Ždrijac, s početkom u 16 sati
U organizaciji Grada Nina, a pod pokroviteljstvom Zadarske županije u Ninu će se u okviru ljetnih sportsko-kulturnih aktivnosti u nedjelju, 22. kolovoza iz trećeg pokušaja održati druga po redu tradicionalna manifestacija pod nazivom “Nin – Picigin open 2010.”. Naime, u dva dosadašnja planirana datuma manifestacija je morala biti otkazana zbog vremenskih neprilika, kiše i olujne bure. Natjecanje u piciginu upriličit će se na čuvenoj ninskoj gradskoj plaži Ždrijac, s početkom u 16 sati.
Kako nam je rekao stručni suradnik za animaciju i sport Grada Nina, Marin Pijaca, svi zainteresirani od sada se već mogu prijaviti i to na broj mobitela 091 6617071 ili na dan održavanja zaključno do 14.30 sati.
Ekipe će moći nastupiti u sastavu od po pet igrača plus dvije zamjene. S obzirom da su ninski piciginaši nedavno nastupili na tradicionalnom šestom po redu Svjetskom prvenstvu u piciginu, koje je održano na splitskim Bačvicama, mladi ninski piciginaši očekuju kako će pored njihovih vršnjaka iz Nina i okolice na “Picigin Nin open 2010.” doći zaljubljenici u ovaj sport iz Zadra, Splita, Dubrovnika, Pule, Rijeke i ostalih hrvatskih gradova.