Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Ublažena kazna – dvije godine zatvora zbog dilanja “trave”

18.08.2011. 22:00
Ublažena kazna – dvije godine  zatvora zbog dilanja “trave”


Goran Šajkić “pao” je 11. studenog 2008. godine kada su ga policajci zaustavili u automobilu jer su imali saznanja da se bavi dilanjem. Dio marihuane su mu našli u autu, a 14 vrećica s “travom” nađeno je i u stanu


Goran Šajkić  (32) jučer je na Županijskom sudu u Zadru nepravomoćno osuđen na dvije  godine zatvora jer je radi  prodaje nabavio marihuanu,  a riječ je o nešto manje od  180 grama.
Presudu je izreklo Sudsko  vijeće kojim je predsjedao  Boris Babić, a on je kratko u  obrazloženju naveo kako je  dokaznim postupkom nedvojbeno utvrđeno da je Šajkić počinio kazneno djelo  koje mu je optužnicom i  stavljeno na teret. Pri izricanju visine sankcije, u Šajkićevu je slučaju primijenjen institut ublažavanja  kazne jer je, između ostalog,  do sada neosuđivan i otac je  dvoje male djece u dobi od  tri godine i bebe od tek dva  mjeseca.
Prije izricanja presude  mogli su se čuti završni govori optužbe i obrane, pa je  tako tužitelj Duško Berović  naglasio kako nije ostalo  sporno da je Goran Šajkić  nabavio marihuanu i držao  je zbog daljnje prodaje, a  njegova obrana da ju je nabavio za prijatelje nije potvrđena.
– Upravo zbog njegovog  socijalnog stanja i nezaposlenosti slijedi da je nabava  droge radi prodaje bila jedan  od njegovih izvora prihoda –  rekao je tužitelj Berović, dok  je njegov branitelj Frane Grbić još jednom naglasio kako treba uzeti u obzir činjenicu kako je otac dvoje malodobne djece.
Šajkić je naime, na početku suđenja rekao kako se ne  osjeća krivim, a optužnicom  se teretio da je radi daljnje  prodaje kupio 173,69 grama  “trave”. “Pao” je 11. studenog 2008. godine kada su  ga policajci zaustavili u automobilu jer su imali saznanja da se bavi dilanjem.  Tada su mu dio droge pronašli u autu, a onda su  premetačinom njegovog stana pronašli veći dio od sveukupne količine marihuane  koju je imao i to raspoređenu u 14 vrećica. Drogu  im je u stanu, Šajkić odmah  dobrovoljno predao jer nije  htio “frku” zbog malog djeteta koje je spavalo i susjeda. Policajci su tada još  pronašli i preciznu digitalnu  vagu s tragovima za koje su  vještaci utvrdili da je marihuana.
Šajkiću se inače, suđenje  ponavljalo nakon godinu dana. On je naime, u srpnju  prošle godine pred istim  Sudskim vijećem bio također, nepravomoćno  osuđen na dvije godine zatvora, ali se na tražnje Vrhovnog suda RH suđenje  ponovilo zbog formalnih razloga. Branio se sa slobode i  jučer se nije pojavio na izricanju presude.