Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Peti rođendan proslavili uz stihove i darove

Autor: Velimir Brkić

18.08.2013. 22:00
Peti rođendan proslavili uz stihove i darove


U Perušiću kraj Benkovca održana je 5. Večer duhovne poezije. Osamnaest pjesnika sastalo se ispred drevne crkvice sv. Jurja, iz 12. stoljeća, kazivajući svoje stihove.
Zahvaljujući inicijativi umjetničkog fotografa i pjesnika Branka Antunovića iz Perušića Donjeg, a u organizaciji Župe Perušić, mnogobrojna publika je uživala je u događaju koji je održan u sklopu proslave crkveno pučke svetkovine blagdana Uznesenja Blažene Djevice Marije, zaštitnice župe Perušić.
Župnik don Jerko Vuleta u pozdravnoj riječi nije skrivao veliko zadovoljstvo što se ovakva večer održava baš u njegovoj župi.
Na proslavu petog rođendana perušićke duhovne poezije, osim pjesnika Zadarske i Šibensko-kninske županije, došli su i pjesnici iz Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne – Mostar, kao i iz Umjetničko likovno-književne unije iz Splita.
U susretu su sudjelovali Blaženka Jukić, Dinko Jurić, Damir Trogrlić, Lidija Leskur i Tihomir Ravlić iz Splita, Anka Birkić iz Murvice, don Jure Zubović, Slavko Klapan Čeve i Kristina Zubčić iz Pridrage, Anita Martinac iz Mostara, Sylvija Perović iz Pariza, Ive Peroš iz Zatona, Jela Skazlić iz Poličnika, Vera Stanić iz Knina, Ružica Soldo iz Širokog Brijega, Anto Zirdum iz Viteza, Fabijan Lovrić iz Knina i domaći pjesnik, Branko Antunović iz Perušića Donjeg.