Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Ključ života – morska priča

18.08.2016. 22:00
Ključ života – morska priča


Udruga Bioteka poziva sve zainteresirane da se pridruže na zabavnim i edukativnim znanstvenim radionicama „Ključ za život – morska priča” u Zadru, 26. i 27. kolovoza 2016.
Cilj projekta “Ključ za život – morska priča” je educirati djecu (dobne skupine 7-12 godina) o važnosti bioraznolikosti i očuvanja prirode s posebnim naglaskom na priobalni i obalni ekosustav (supralitoral i mediolitoral), kroz niz zabavnih “uradi sam” aktivnosti na otvorenom. Tijekom jednodnevne radionice sudionici će se, radeći u malim timovima, upoznati s identifikacijom biljaka, algi i životinja uz determinacijske ključeve prilagođene njihovom uzrastu, tehnikama promatranja i hvatanja životinja te praćenja njihovih tragova, kao i skupljanjem morskih algi i biljaka.
Kroz kreativne aktivnosti, igre i pokuse djeca će upoznati termine kao što su bioraznolikost, stanište, hranidbena mreža, invazivne vrste, ekološki otisak, ali i razne biološke prilagodbe koje su organizmi razvili zbog života u obalnom i priobalnom području te načine na koji su organizmi ugroženi ljudskom djelatnošću.
Cilj radionica je upoznati bioraznolikost lokalnih staništa, biljaka, algi, životinja i drugih živih bića kroz aktivno učenje u prirodi te otkriti načine na koje možemo doprinijeti njihovoj zaštiti i očuvanju. Radionice također potiču učenje, istraživanje, kritičko razmišljanje, timski rad u djece te ekološke izbore i upotrebu prirodnih resursa na održivi način (smanjenje ekološkog otiska na lokalnoj i globalnoj razini). Zbog uzrasta sudionika, predviđeno trajanje radionice je 3 školska sata u što su uključeni povremeni odmori.
Sudjelovanje je besplatno, uz prijavu na e-mail: [email protected]. U prijavama navesti ime i prezime djeteta, starost i kontakt roditelja.