Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Nikada nisam poražen od “svojih” Vinkovčana

Autor: Drago Bajković

18.09.2008. 22:00
Nikada nisam poražen od “svojih” Vinkovčana

Foto: Vedran SITNICA



Ne razmišljam ni o kakvom drugom ishodu u Vinkovcima osim o pozitivnom rezultatu. To je za nas i remi iako bi nam pobjeda u Vinkovcima bila zlata vrijedna. Mi moramo igrati na pobjedu kako bismo ostvarili remi, to je jedini način, kazao je Parmaković
Rezultatska kriza trese Stanove, Zadar nakon sedam kola ima tek jedan bod. Nakon poraza od Croatije iz Sesveta treneru Daliboru Zebiću ukazano je povjerenje od uprave i u klubu se na sve moguće načine pokušavaju mobilizirati za nadolazeći dvoboj u Vinkovcima. Uprava je u ponedjeljak imala sastanak s igračima na kojem se pokušalo dignuti samopouzdanje i isprovocirati “dišpet” koji je toliko puta Zadrane “dizao iz mrtvih”.
– Smatram da nas je taj sastanak s upravom dodatno motivirao i bez nekog pretjerivanja mogu kazati da smo sada još 40 posto jači. Nikoga se na tom sastanku nije pribijalo na križ, već se uz podršku uprave pokušalo maksimalno motivirati svakoga pojedinca. Ako to netko od nas igrača nije prepoznao kao veliki motiv, onda je velika budala – kazivao je jučer ujutro Ninoslav Parmaković, prvotimac Zadra koji je zbog kazne žutih kartona morao pauzirati u utakmici Zadar – Croatia Sesvete.
Blizu, a daleko
– Uvijek mi je najteže promatrati utakmicu s tribine kao ovoga puta protiv Croatije i ne moći pomoći svojim suigračima. Svim srcem sam navijao da napokon dođemo do te prve pobjede, ali, nažalost, nismo uspjeli. Bili smo toliko blizu, a tako daleko. Dvadesetak minuta prije kraja primili smo taj nesretni zgoditak, a dvije minute kasnije i drugi koji nas je potpuno izbacio iz kolosijeka.
Ni Parmaković poput svojih suigrača ne zna pravi razlog zbog kojeg Zadar pokazuje dva lica u jednoj utakmici.
– Ne znam koji je isključivi razlog za tako nešto. Možda se radi o trenutačnom padu koncentracije ili manjku samopouzdanja nakon što smo sedam utakmica bez pobjede. Uvukao se crv sumnje koji treba eliminirati. Također nas ni sreća nije poljubila jer smo protiv Hajduka i Slaven Belupa na gostovanjima odigrali odlične partije. Nismo zaboravili igrati nogomet od prošle sezone i to svakome od nas mora biti početni poticaj. Jedan sam od onih koji smatra da nije sramota kada padneš i u krizi si, već ako se iz toga ne znaš ili nemaš snage izdignuti. Tako je i u ovome trenutku, svaki od nas igrača mora pronaći unutarnju snagu i u svakoj sljedećoj utakmici dati sve od sebe kako bismo se izvukli iz krize. Naglašavam, svaki igrač, jer ako trojica od nas jedanaest to ne učini, opet ćemo doživjeti poraz. Samo zajedništvom se možemo izvući iz trenutačne situacije. Igrao sam i u Cibaliji i Kamen Ingradu koji su imali velikih kriza, a uz to situacije u tim klubovima nisu bile sređene. U Zadru sve štima i mi igrači se moramo posvetiti samo i isključivo igri. Jer, mi smo isključivi krivci za ove loše rezultate i moramo se iskupiti zbog toga.
Parmaković je ponikao u Cibaliji i u nedjelju će po tko zna koji put istrčati na suprotnoj strani.
Povratak u Vinkovcima
– Nikada do sada nisam poražen kada sam igrao protiv Cibalije i vjerujem da će tako biti i u nedjelju. Ne razmišljam ni o kakvom drugom ishodu u Vinkovcima osim o pozitivnom rezultatu. To je za nas i remi iako bi nam pobjeda u Vinkovcima bila zlata vrijedna. Mi moramo igrati na pobjedu kako bismo ostvarili remi, to je jedini način. Smatram da imamo i kvalitetu i moć da to ostvarimo, a u nedjelju će se znati jesam li bio u pravu.
Parmaković relativno dobro poznaje momčad Cibalije.
– Vinkovčani imaju dobru momčad koja se bori za sredinu ljestvice. Osvojili su jedanaest bodova što dokazuje njihovu kvalitetu i ambicioznost. Smatram da je recept za uspjeh u Vinkovcima ukočiti trojicu njihovih igrača. Prije svega tu mislim na Bagarića, Malčića i Pavličića. Ako u tome uspijemo i, s druge strane, svatko od nas da maksimum na travnjaku, uvjeren sam da ćemo se iz Vinkovaca vratiti pjevajući. Zadar je dalmatinski klub, vrijeme je da proradi naš dišpet i da se bacimo na glavu kako bismo se izvukli s dna ljestvice – kazao je optimistični Parmaković.