Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Odvjetnik Hrvoja Perića uložio prigovor na optužnicu

Autor: Minja Gugić

18.09.2008. 22:00
Odvjetnik Hrvoja Perića uložio prigovor na optužnicu

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Perić je optužen da je 2. srpnja opljačkao preko 300 tisuća kuna u vlasništvu automat kluba “Osmica”, pričekavši zaposlenika kluba koji je nosio vreću s novčanim pologom u zadarsku poslovnicu FINE. Nakon uloženog prigovora na optužnicu o “slučaju Perić” sada treba odlučiti Izvanraspravno vijeće Općinskog suda
Nakon što je početkom prošlog mjeseca, Zadranin Hrvoje Perić (35) završio iza rešetaka Istražnog centra Županijskog suda, zbog sumnje da je opljačkao preko 300 tisuća kuna u vlasništvu automat kluba “Osmica”, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru protiv njega je podiglo optužnicu zbog kaznenog djela – razbojstva, a on je u međuvremenu pušten iz pritvora kako bi se branio sa slobode.
Kako nam je rekao njegov izabrani odvjetnik, Andrej Korljan, optužnica protiv Perića podignuta je vrlo brzo nakon završetka istrage, 20. prošlog mjeseca.
– Mi smo sa svoje strane uložili prigovor na optužnicu jer se nakon završene istrage pokazalo kako postoje određeni dokazi koji Perića isključuju kao mogućeg počinitelja ovog kaznenog djela. No, o našem prigovoru sada treba odlučiti Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Zadru – rekao je Korljan.
Podsjećamo, nakon uhićenja i krim obrade, Perić je priveden dežurnom istražnom sucu Županijskog suda, Vladimiru Mikolčeviću, koji mu je nakon saslušanja odredio pritvor te donio rješenje o provođenju daljnje istrage.
Perić je tada pred istražnim sucem Mikolčevićem iznio svoju obranu zanijekavši bilo kakvu povezanost i umiješanost u pljačku za koju je osumnjičen, ali ga je sudac ipak ostavio “na sigurnom” i to zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke te je u pritvoru proveo neko vrijeme za trajanja istrage.
Njemu se stavlja na teret da je 2. srpnja ove godine, u Ulici Zadarskog mira, počinio razbojstvo nad 23-godišnjim djelatnikom automat kluba, kada ga je najprije fizički napao pri izlasku iz automobila, a potom mu ukrao vreću s novčanim pologom kluba, u kojoj se nalazilo preko 300.000 kuna te se munjevitom brzinom dao u bijeg. Zaposlenik “Osmice”, koja se inače nalazi na Branimirovoj obali, tada je bio čak, lakše ozlijeđen.
On je toga jutra oko 8.30 sati, nosio polog u zadarsku poslovnicu Fine koja se nalazi u Ulici Zadarskog mira kod crkve Svetog Frane i od Fine je udaljena svega minutu hoda.
Neposredno nakon pljačke, špekuliralo se informacijom kako su u pljački sudjelovala dvojica razbojnika te se pretpostavljalo da su razbojnici djelatnika spomenutog kluba motrili već neko vrijeme, jer je odabir vremena i mjesta razbojstva bio i više nego precizan.
Nakon uhićenja Hrvoja Perića pričalo se i kako su razlog Perićeve pljačke – dugovi, a on je navodno vlasnik čak dva kafića u Zadru. Riječ je o kafiću “Sky” na Bulevaru te “Pandora” u trgovačkom centru Mercator u Zadru.