Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Rani veliki derbi

Autor: Viktor Bogut

18.09.2009. 22:00
Rani veliki derbi

Foto: Sebastian GOVORČIN



Već u drugom kolu kuglačkog prvenstva Zadrane očekuje veliki derbi protiv momčadi Zaprešića, koja se u odnosu na prošlu sezonu pojačala s dva vrlo jaka igrača. Iz Grmoščice su doveli Kovača, a Zadru su “ukrali” Damira Fučkara. Zaprešićani su svoju moć već pokazali u prvom kolu, kada su u Osijeku svladali Kandit Premijer i na taj način dokazali da misle ozbiljno. Ipak, strateg zadarske momčadi Šime Mijolović uvjeren je da njegovi igrači imaju dovoljno kvalitete da iz Zaprešića odu neporaženi.
– Ne mislim da su oni favoriti, iako su u prijelaznom roku napravili odličan posao. Uvjeren sam da možemo u ovom dvoboju izvući pozitivan rezultat – kazao je Mijolović, koji nije želio otkrivati s kojim će redoslijedom danas slati igrače u “vatru”.
– Pokušat ćemo ih taktički iznenaditi. Sigurno da nam je cilj postaviti naše najbolje igrače da izbjegnu njihove najbolje i na taj način ostvariti prednost.
Sigurno da će trener Zadra “gađati” Bogdanovića, Pintarića i Ukalovića te možda Maneva na igrače koji ne postižu takve rezultate kao Fučkar i Kovač.
– Dobro je da smo s pobjedom ušli u prvenstvo, nemamo probleme s ozljedama i spremni krećemo u Zaprešić.
O snazi današnjeg zadarskog protivnika dovoljno govori to što su jedina momčad koja je u prvom kolu slavila u gostima. Valja istaknuti još dvoboj između Konikom Osijeka i Novske. Osječani bi u tom dvoboju trebali biti favoriti, no u prvom kolu su glatko poraženi od zagrebačke Grmošćice, dok je Novska slavila protiv Adrianeona.
U 2. kolu igraju: Zaprešić – Zadar (subota, 15), Zanatlija – Adrianeon, Konikom Osijek – Novska, Trilj – Grmoščica, Poštar – Bjelovar, Željezničar – Kandit Premijer.