Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Jesu li tri pojačanja dovoljna?

18.09.2011. 22:00
Jesu li tri pojačanja dovoljna?


Bilo bi lijepo kada bismo se uspjeli dogovoriti s Anom Vrsaljko – kaže Marija Mazija


Imaju li košarkašice Zadra kvalitetu dovoljnu za jedinstvenu A-1 ligu, natjecanje koje će sudjelovanjem neprikosnovenog Gospića, odnosno Jollyja, Novog Zagreba i Medveščaka biti kudikamo zahtjevnije negoli prošle sezone? Nakon nastupa “bijelo-plavih” na pripremnom turniru, održanom proteklog vikenda na Višnjiku, ovo se pitanje nameće logičnim. Zadranke su, naime, u prvoj utakmici bez većih problema svladale slovensku Rogašku Slatinu, no svladale su ekipu u čijim se redovima nisu našle čak četiri standardne prvotimke, dok je njihov nedjeljni sraz s Pleterom govorio o podređenosti u odnosu na novog člana prvoligaškog društva. Riječanke, predvođene iskusnom Ivom Serdar, cijelo su vrijeme držale konce igre u svojim rukama, ne dopuštajući domaćima da ozbiljnije ugroze pitanje pobjednika. Pleter se tako pokazao tvrdim orahom za Zadar, a Pleter, uz dužno poštovanje, nije kandidat za vrh ljestvice. Te smo kandidate već nabrojali, a kvalitetom će vjerojatno odskakati i Pula, koja je dovela četiri nova pojačanja, za Agram je potpisala najbolja mlada hrvatska igračica Nina Premasunac…
Dolaskom Davorke Balić, Zorke Bilić i Lare Nikpalj na Višnjiku su neosporno profitirali, no i liga je ove godine jača, a Zadar je i dalje jedan od najmlađih sastava.
– Na raspolaganju imamo praktički sedam igračica, a ove su godine nositeljice one koje su lani uglavnom bile na klupi. Naš je plan bio zadržati Meštrović, Sikirić i Blažević još jednu sezonu, pa onda krenuti u ponovno pomlađivanje. Nažalost plan nismo uspjeli realizirati te smo se okrenuli potrazi za rješenjima koja će nam omogućiti da uopće nastupimo u ligi. Generacije 1996. i 1997. još su premlade za A-1 ligu i to zaista ne bi imalo smisla – reći će Marija Mazija, trenerica Zadra, ali i priznati kako razmišlja o još jednoj akviziciji, igračici koja bi visinom i iskustvom u reketu bila jamstvo još konkurentnijeg sastava.
– Bilo bi lijepo kada bismo se uspjeli dogovoriti s Anom Vrsaljko. Po odlasku iz Gospića trenutačno je bez angažmana i takva bi suradnja bila od obostrane koristi. Makar se radilo o bianco ispisnici i angažmanu na samo pola sezone. Ovako, imamo kvalitetu, no ne znam hoće li ona biti dovoljna – zapitala se i Mazija.