Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Kupljene sve ulaznice! (FOTOGALERIJA)

Autor: Suzana Bandić

18.09.2012. 22:00
Kupljene sve ulaznice! (FOTOGALERIJA)

Foto: Zvonko KUCELIN



Dupkom pun Višnjik i  atmosfera kakva dosada nije viđena  u Zadru vladala je večeras za vrijeme  humanitarnog koncerta “Samo  želim biti zdrava” za petogodišnju  Stephanie Milda, djevojčicu koja je  ujedinila Zadrane i svojim nevinim  dječjim osmjehom izvukla na površinu ono najbolje iz svojih sugrađana.
Veliko zadarsko srce pokazalo se  odmah na samom početku koncerta  koji je otvorila klapa Leut, a potom  kada je malena Stephanie sa svojom  obitelji izišla na pozornicu kako bi  se zahvalila svima koji su pokazali  dobru volju i pružili joj ruku u ovim  teškim trenucima. Dirljiva atmosfera u kojoj je oko devet tisuća  građana skandiralo “Mi smo Zadrani, Stephanie je naša” mnogima  je izmamila i suze na oči. Voditelji  programa, popularna zadarska glumica Tamara Šolentić i Igor Jelenić  Toto, u ime obitelji zahvalili su svima te pozvali Zadrane da malenu  Stephanie dočekaju nakon povratka iz Amerike – zdravu i veselu.
U nastavku programa nastupila je  klapa Cambi Kaštela, potom Ivana  Kovač, Banana bend, Dražen  Zečić, Oliver Jakovčev, klapa Sv.  Florijan, Hari Rončević, klapa Sol,  Lidija Bačić a koncert su trebali  završiti Zadrani Mladen Grdović,  klapa Intrade i Boris Martinović.
Zadovoljstvo zbog odaziva  građana večeras nije mogao skriti organizator koncerta Vlatko Štrbac,  predsjednik kulturno-zabavne  udruge Zara koji je istaknuo da je  dolazak građana u Višnjik nadmašio sva očekivanja.
– Sve karte, do zadnje, prodane  su. Prodane su i “karte života”. Zadrani, bravo!, poručio je svojim sugrađanima Štrbac.
Petogodišnja Stephanie boluje od  teške bolesti mozga, Arnold – Chairi  malformacije. Za dobivanje vize kako bi uopće otputovali u SAD u  američkom veleposlanstvu obitelj u  subotu mora pokazati da na računu  ima milijun i 100 tisuća kuna.  Troškovi cijelog liječenja kod  specijalista upravo za ovu opaku bolest  od koje i Stephanie boluje, dr. Davida Frima u Chicagu, bez cijene puta i smještaja, iznose oko 250  tisuća američkih dolara, odnosno  milijun i pol tisuća kuna. Organizatori su izvijestili da je uoči koncerta prodano 6.000 ulaznica i već  prikupljeno više od 900 tisuća kuna.
Poznati Splićanin Hari Rončević  odazvao se ovoj humanitarnoj  akciji iako ga osobno ništa ne  veže za Zadar.
– Zadrani su me ugodno iznenadili. Što reći osim svaka čast  Zadranima, palac gore. Nadam  se da će se večeras skupiti dovoljno novca i da će djevojčica  otići na potrebno liječenje.  Želim joj brz oporavak i svu  sreću, rekao je Rončević.
Isto malenoj Stephanie želi i  Dražen Zečić koji se odmah  odazvao te je došao u Zadar sa  željom da u ovom hvalevrijednom pothvatu doprinese i sam.
– I sam sam roditelj, tako da  ovom djetetu i njenim roditeljima želim uspjeh u svemu što  su zamislili. Ja se nadam da će  dijete uspjeti otići u Ameriku i  vratiti se zdravo. Zbog toga smo  svi večeras tu. Neka im pomogne dragi Bog, rekao je Zečić.