Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Latica zahvalna automobilistima

18.09.2013. 22:00
Latica zahvalna automobilistima


Nerijetko, naša djelovanja sežu i izvan granica same udruge, tako da nastojimo povremeno organizirano doprinijeti socijalno ugroženim slučajevima ili, primjerice, našom godišnjom akcijom “Vozači vozačima” donirati krv, ističe Magličić


Nedavni četvrti susret članova Volkswagen cluba imao je i humanitarni karakter jer je uručen prilog Latici, dječjem vrtiću za djecu s poteškoćama u razvoju.
Naime, na susretu je bilo oko 150 članova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Norveške, Nizozemske i oko stotinu posjetitelja.
Doček je bio na parkiralištu trgovačkog centra Plodine na Žmirićima, a zabavni program dijelom se održavao i na plaži. Ulaz na plažu ostali posjetitelji su platili, a novac se prikupljao za Laticu.
Po zacrtanom programu okupljanje ljubitelja volkswagena uključivalo je idući dan i odlazak do zabavnog parka u Vrsima.
Inače, Prvi hrvatski Volkswagen klub je neprofitna udruga građana, entuzijasta i zaljubljenika u volkswagen vozila, s naglaskom na modificirana, te rijetka i starodobna vozila. Udruga ulazi u desetu godinu djelovanja, a aktivnosti bi joj se mogle sažeti u prvenstveno organizaciju zabavno-društvenih događaja, prisustvovanje i aktivno sudjelovanje na sličnim druženjima unutar Hrvatske i inozemstva.
– Kao i druge udruge, osovina djelovanja je postojanje i njegovanje sredine koja okuplja istomišljenike, no važan naglasak stavljamo na podizanje tehničke kulture naših članova. Nerijetko, naša djelovanja sežu i izvan granica same udruge, tako da nastojimo povremeno organizirano doprinijeti socijalno ugroženim slučajevima ili, primjerice, našom godišnjom akcijom “Vozači vozačima” donirati krv, ističe Željko Magličić iz udruge.
Naše središnje informacijsko mjesto jest naš internet portal (www.vwclubcroatia.com) s vrlo aktivnim forumom.
Broj članova kluba prelazi šesto, a broj članova internetskog portala i foruma je veći od 2.500, oboje s konstantnim porastom.
Željko Magličić ponosan je na sve aktivnosti Prvog hrvatskog Volkswagen kluba, a posebno na one kojima pokazuju da osim ljubavi prema automobilima imaju veliko srce za djecu i potrebite.