Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Nema zainteresiranih za kupnju broda Tornado

18.09.2013. 22:00
Nema zainteresiranih za kupnju broda Tornado


Turistički brod “Tornado”, dug 32,65 metara i širok 5,5 metara, dospio je na dražbu kako bi se namirilo dugovanje vlasnika Senki Wassmer-Bajlo, ovršenikovoj sestri


Dražbeno ročište nije uspjelo – kratko je zaključio sudski savjetnik Vladimir Rončević nakon što se u sudnici Općinskog suda u Zadru jučer ujutro nije pojavio nitko zainteresiran za kupnju broda Tornado u vlasništvu Borisa Bajla.
Turistički brod “Tornado”, dug 32,65 metara i širok 5,5 metara, dospio je na dražbu kako bi se namirilo dugovanje vlasnika Senki Wassmer-Bajlo, ovršenikovoj sestri.
Brod se trenutačno nalazi na vezu u Lučkoj kapetaniji u Salima, a iako je procijenjen na iznos od 2,35 milijuna kuna teško da će se ikada prodati jer je njegova realna vrijednost neusporedivo manja, moglo se čuti jučer u sudnici. Inače, brod Tornado, težak je 62 tone, a izgrađen još davne 1954. godine u Splitu. U staroj državi služio je za prijevoz građevinskog materijala i betona iz Splita na Vis, a dvije godine bio je angažiran i za snimanje emisije “Jadransko podmorje”. Donedavno je služio za prijevoz turista, ali čini se kako je njegov vijek dotrajao.
Slijedi novo dražbeno ročište.