Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Zlatni osmerac mlađih juniora i seniorski četverac s kormilarom

18.09.2013. 22:00
Zlatni osmerac mlađih juniora i seniorski četverac s kormilarom


Hrvatsko veslačko prvenstvo okupilo je na regatnoj stazi zagrebačkog jezera Jarun, u tri dana natjecanja, sve kategorije veslača od kadeta, mlađih juniora, juniora i seniora do veterana


Veslači zadarskog Jadrana osvojili su na Prvenstvu Hrvatske u Zagrebu dvije zlatne, dvije srebrne i dvije brončane medalje čime su na najbolji mogući način završili ovu sezonu. Hrvatsko veslačko prvenstvo okupilo je na regatnoj stazi zagrebačkog jezera Jarun, u tri dana natjecanja, sve kategorije veslača od kadeta, mlađih juniora, juniora i seniora do veterana.
Prvog dana natjecanja najviše veselja Zadranima donijela je pobjeda osmerca mlađih juniora koji je u najuzbudljivijoj utrci dana donio prvi naslov prvaka Hrvatske. Prvaci Hrvatske postali su Andreas Vaško, Matija Milin, Ante Validžić, Karlo Diklan, Leon Mikulić, Dominik Božidar Milardović, Mislav Anić, Luka Smirčić i kormilar Tomislav Šaban. Bila je to trinaesta pobjeda osmerca mlađih juniora u zadnjih dvadeset godina na prvenstvima Hrvatske.
Nakon osmerca mlađih juniora drugi naslov prvaka Hrvatske donio je četverac s kormilarom seniora koji je uvjerljivo osvojio prvo mjesto. Veslali su Mate Ledenko, Branko Begović, Marin Begović, Mile Čakarun i kormilar Tomislav Šaban.
Treća pobjeda izmakla je Luki Baričeviću u juniorskom samcu koji je utrku završio na drugom mjestu nakon što je imao velikih problema s lopočima na startu utrke gdje je ostao posljednji s nekoliko dužina broda zaostatka što se na kraju pokazalo ključnim jer uz sav trud i želju nije uspio stići pobjednika Matu Brandta iz Vukovara. Četvrtu medalju prvog dana natjecanja osvojio je juniorski dvojac bez kormilara Josip Banović i Filip Pedić koji je ugodno iznenadio osvajanjem trećeg mjesta. Finalne utrke drugoga dana donijele su još dvije medalje, a prvu je osvojio četverac bez kormilara seniora Mate Ledenko, Branko Begović, Marin Begović i Mile Čakarun. Ovog puta bolja je bila čvrsta posada Iktusa kojoj se nije moglo parirati, a u finišu utrke obranjeno je drugo mjesto od posade Gusara. Posljednju medalju osvojio je dvojac bez kormilara mlađih juniora Ante Validžić i Luka Smirčić koji su borbenim veslanjem u finišu došli do trećeg mjesta i zaslužene medalje. Od ostalih posada koje su nastupile u samcu seniorki Iva Karačić zauzela je šesto mjesto, četverac na pariće kadeta Aldo Jelenković, Hrvoje Marić, Filip Vidović i Luka Belošević osvojio je sedmo mjesto pobjedom u finalu B, četverac na pariće mlađih juniora Vito Fantina, Robert Ledenko, Luka Perović i Roko Gulan zauzeo je deseto mjesto, kao i dvojac na pariće kadeta Juraj Dunatov i Ivan Tokić. Jakov Denona u drugom samcu juniora zauzeo je također deseto mjesto. Druga posada četverca na pariće kadeta Maroje Andrić, Lovre Martinov, Mate Anić Milić i Luka Ramić završila je svoj nastup nakon repasažne utrke. Veterani Dino Žuvanić i Joško Matulić zauzeli su drugo mjesto u dvojcu na pariće kategorije B, a Bogdan Milin četvrto mjesto u samcu kategorije C.