Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zlatna olimpijska fešta s humanitarnim predznakom (FOTOGALERIJA)

18.09.2016. 22:00
Zlatna olimpijska fešta s humanitarnim predznakom (FOTOGALERIJA)


Ideja je, naravno, došla od Ede Fantele, oca Šime Fantele, trenera dvojca Šime Fantela/Igor Marenić i sportskog genijalca koji je prije petnaestak godina spojio ovu kombinaciju, a prije nekih mjesec dana u Rio de Janeiru proslavio s njima i zlatnu olimpijsku medalju u klasi 470.
– Željeli smo zahvaliti svima koji su nas podržavali i bili uz nas u ovih 15 godina. Naravno, ideja je bila i da se svi zabavimo – objasnio je Edo Fantela.
Na Vitrenjaku se okupilo oko 700 uzvanika. Bilo je, naravno, najviše morskih delicija, zatim pića, a ono što je, prema riječima Fantele, i najvažnije, zabava je imala humanitarni predznak. Tako su svi prisutni imali obvezu kupiti bedž sa slikom zlatnih olimpijaca Šime Fantele i Igora Marenića, a sav prihod išao je Dječjem vrtiću Latica i Udruzi za Down sindrom Zadarske županije. Bili su tu Božidar Kalmeta, zadarski gradonačelnik, potom Petar Čobanković i Anka Mrak Taritaš, bivši ministri, s time da je Mrak Taritaš bila i predsjednica Hrvatskog jedriličarskog saveza. Odazvali su se, dakako, i predstavnici najvećeg sponzora Fantele i Marenića, Dogus grupe, zatim kolege olimpijci Pavle Kostov i Petar Cupać, ali i velik broj sportaša, rodbine, prijatelja, novinara koji su sve ove godine bili uz zadarske jedriličare…. Valja istaknuti i da su u goste stigli i jedriličarski klubovi, kako iz cijele Hrvatske, tako i iz inozemstva. Nakon službenog dijela, zahvala, darivanja, slijedio je opušteni(ji) dio večeri, koji je trajao do dugo uz noć.