Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Kotlar: Trebalo bi mi puno razloga za ponovni povratak u politiku

Autor: Siniša Klarica

18.10.2008. 22:00
Kotlar: Trebalo bi mi puno razloga za ponovni povratak u politiku


Najvjerojatnije me ne izbacuju iz stranke jer bi to morali formalno i obrazložiti. Meni bi trebalo mnogo, mnogo razloga za ponovni povratak u politiku, kaže Kotlar


Ovih se dana u zadarskoj političkoj javnosti lansirala vijest kako nekadašnji član HDZ-a pa onda predsjednik zadarskog HSP-a, i na kraju bivši dožupan Danijel Kotlar, okuplja nezavisnu listu s kojom bi nastupio na predstojećim lokalnim izborima. Nekoliko izvora ukazalo nam je da Kotlar kreće istim putem, kao kad je kao ražalovani hadezeovac postao prvi čovjek zadarskog HSP-a i tu stranku iz potpune političke anonimnosti popeo na mjesto koalicijskog partnera na gradskoj i županijskoj razini.
– Nemam nezavisnu listu niti je pripremam, a niti ću s njom ili bilo kojom drugom nastupiti na lokalnim izborima. Štoviše, nitko iz bilo koje druge stranke ili nezavisne liste nije me pozvao da nastupim na sljedećim izborima, bio je jasan Kotlar.
No, osim vlastite političke izolacije, nije jasna njegova situacija niti u HSP-u. Kotlar kaže kako nakon razilaženja s vrhom stranke do sad nije dobio nikakav poziv za sudjelovanjem na nekom skupu ili onaj za plaćanje članarine. S druge strane, formalno Kotlar nije izbačen iz stranke.
– Radi se o jednoj pasivnoj situaciji. Tu ne mislim na gradsku i županijsku razinu HSP-a, nego na središnjicu stranke. Najvjerojatnije me ne izbacuju iz stranke jer bi to morali formalno i obrazložiti. Meni bi trebalo mnogo, mnogo razloga za ponovni povratak u politiku.