Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Europska bronca zadarske stolnotenisačice

Autor: Viktor Bogut

18.10.2009. 22:00
Europska bronca zadarske stolnotenisačice

Foto: Filip BRALA



Zaista sam zadovoljna s mojim nastupom. Tijekom cijelog turnira sam se dobro osijećala, bez ikakve treme – kazala je Ombla
Mlada zadarska stolnotenisačica Matea Ombla ovaj vikend se prestavila na međunarodnoj sceni na najbolji mogući način. Iako je već duže vrijeme jasno da se radi o izrazitom talentu, Ombla je u belgijskom Blegnyu dokazala da se u ovom trenutku nalazi među najboljim europskim mlađim kadetkinjama. Zadranka je preko pozivnice došla do TOP-16, skupa najboljih 16 europskih igračica, no ono što je pokazala u Blegnyu definitivno je bilo iznenađenje za sve koji su je gledali.
Natjecanje se održalo u dvije grupe. U svakoj je bilo po osam igračica, a dvije najbolje u konačnici su izborile polufinale. Ombla je bila neumoljiva i od sedam susreta ostvarila je sedam pobjeda. U polufinalu se susrela s drugolpasiranom iz druge grupe, naturaliziranom Kineskinjom Ho Tin Tin. U konačnici su mala trema i ushićenje odigrale ulogu i Ombla je ipak poražena s 3:1 (9:11, 12:10, 11:8, 11:9), iako je dobila prvi set i u drugom vodila sa 8:2. No, nije Ombli trebalo dugo da se oporavi od neugodnog poraza. U dvoboju za treće mjesto, po drugi put na turniru (prvi puta ju je dobila u skupini), bila je s 3:1 (11:8, 12:10, 8:11, 11:7) bolja od Njemice Eise Lili te u konačnici došla do brončane medalje.
– Zaista sam zadovoljna s mojim nastupom. Tijekom cijelog turnira sam se dobro osijećala, bez ikakve treme – kazala je Ombla, koja ne žali za propuštenim finalom.
– Ne žalim za porazom u polufinalu. Ipak je to samo sport. Meni je drago što sam osvojila broncu. Bit će još ovakvih prilika – dodala je mlada igračica.
Odličan rezultat prokomentirao je i trener Denis Karlović.
– Ovo je veliki uspjeh za klub, ali i za nju samu. No, nikako se ne treba zaboraviti da je njoj tek 11 godina i da je ovo samo početek. Njoj sada prestoji još mnogo rada. Njen uspjeh je dobar pokazatelj da je Matea na dobrom putu, ali za sada ništa više – ističe Karlović.
Valja nepomenuti da je Matea Ombla nakon nastupa u Belgiji dobila poziv za stolnoteniski kamp u Veneciji, gdje će dva tjedna trenirati s najjačim europskim mladim igračicama, pod paskom poznatih stručnjaka.