Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Kvaliteta uvijek dođe do izražaja

18.10.2010. 22:00
Kvaliteta uvijek dođe do izražaja


Prilično veliko iznenađenje je činjenica da su Splićani i dalje neporaženi. U subotu su u Osijeku pobijedili Konikom i to je veliki rezultat. Zaista me iznenađuje sve to. Drže se odlično, ali smatram da nemaju tu kvalitetu da izdrže na tom nivou cijelu sezonu
Kandit Premijer uopće nije igrao loše. Dapače. Imali su jako dobar prosjek. No, i mi smo igrali odlično. Forma nam je i dalje na vrhuncu – rekao je kuglač Zadra Luka Ukalović nakon pete uzastopne pobjede u domaćem prvenstvu. Ovaj put su Zadrani slavili protiv osječkog Kandit Premijera. Zadar igra zaista kvalitetno. Rezultati to i potvrđuju. Srebro na Svjetskom kupu i omjer od pet pobjeda i niti jedan poraz dovoljno govore kako Zadar igra ove sezone. Osim međunarodnog uspjeha kuglači Zadra na dobrom su putu i da ponovno obrane titulu prvaka.
U idućem kolu Zadrane očekuje derbi. Putovat će u Split kod Poštara, momčadi koja je, uz Zadar, jedina neporažena u dosadašnjem dijelu prvenstva.
– Moram priznati da je za mene prilično veliko iznenađenje činjenica da su Splićani i dalje neporaženi. U subotu su u Osijeku pobijedili Konikom i to je veliki rezultat. Zaista me iznenađuje sve to. Drže se odlično, ali smatram da nemaju tu kvalitetu da izdrže na tom nivou cijelu sezonu. No, igraju dobro, radi se o jakoj momčadi i sigurno je da nas očekuje težak i neizvjestan dvoboj.
Njima motiva sigurno neće nedostajati. Dijele prvo mjesto, a u goste im stiže branitelj titule.
– Oni se inače uvijek posebno motiviraju za nas. Ovaj put će to biti još izraženije. Lako nam sigurno neće biti.
Zadar je ipak favorit?
– Svakako. Rekao bih da su šanse 60:40 posto na našoj strani. Mi imamo ipak kvalitetu, s druge strane oni igraju kod kuće. No, ove sezone smo zaista jaki, igramo dobro i uvijek naša kvaliteta dođe do izražaja, ma koliko teška i neugodna bila utakmica.
 


Pun vrh Zadrana


U dosadašnjih pet kola igrač Zadra Branislav Bogdanović ne uvjerljivo najbolji igrač lige. U poretku izbora za igrača sezone sa 674 drva u prosjeku. Drugi je bivši igrač Zadra Damir Fučkar, koji igra za Zaprešić. On u prosjeku ruši 657 drva. na trećem mjestu je također kuglač zadarskog prvoligaša Kostadin Manev sa 647,83 drva. Luka Ukalović drži peto mjesto sa 638 drva, dok je iznenađujuće nisko Boris Benedik. Slovenac u redovima Zadra je na 14. mjestu s 616,33 drva, ali valja istaknuti da je Benedik u svim važnim i neizvjesnim utakmicama bio ponajbolji igrač Zadra, dok mu prosjek malo padne u dvobojima kada Zadra glatko pobjeđuje. Kapetan zadarske momčadi Mario Baljak je 17. sa 613 drva, dok Hrvoje Marinović još nije iskazao svoj potencijal. On se s 596,33 drva nalazi na 48. mjestu.