Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zadovoljna sam, no čeka nas još puno posla

18.10.2010. 22:00
Zadovoljna sam, no čeka nas još puno posla


U obrani dobro funkcioniramo, međutim, imamo problem napadačkog skoka. Želimo li upisati pobjedu protiv Pule, na tom ćemo segmentu trebati dodatno poraditi – kaže Mazija
Omiš je nedvojbeno bio favorit u subotnjoj utakmici.
– Usudila bih se reći da je njihova ekipa nikad bolja; sjajno su posložene, igraju brzu košarku, a k tome su se i pojačale s nekoliko mladih, perspektivnih igračica. Doživjeli smo poraz u prvom kolu, no mogu biti zadovoljna. Ponajviše iz razloga što su moje igračice demonstrirale maksimalno zalaganje, obrana je vrlo dobro funkcionirala, kontrolirale smo defanzivni skok i na kraju, s obzirom da je kvaliteta očito bila na suparničkoj strani, izgubile sa sasvim pristojnom razlikom – reći će Marija Mazija, osvrnuvši se na premijerni ovosezonski nastup svoje ekipe.
Košarkašice s Višnjika tako su, kao i lani, u srazu s (pre)jakim Omišom zaključile prvo kolo A-1 lige porazom, no on ne spada u red onih koji zahtijevaju detaljnije analize i nastojanja da se brže – bolje “isprave veliki nedostaci”. Dapače, dobro izdanje “bijelo-plavima” poslužit će kao impuls samopouzdanja pred oglede s ekipama koje su ipak više po njihovoj mjeri – preostalih šest klubova.
Jedna od takvih je Pula koja nakon jednotjedne stanke (Zadar je slobodan u drugom kolu) stiže na Višnjik.
– Odigrale smo dobro, no ne smijemo sada stati i zavaravati da će to biti dovoljno. Čeka nas još puno posla. U obrani dobro funkcioniramo, međutim, imamo problem napadačkog skoka. Želimo li upisati pobjedu protiv Pule, na tom ćemo segmentu trebati dodatno poraditi – zaključila je trenerica Zadra.
Povratkom ozlijeđenih Božene Tokić i Katarine Popović Zadranke će u nastavak Prvenstva ući s realnim optimizmom. Nakon ogleda sa Studencom imaju pravo na njega, no kvalitetu koja bi, sudeći po nastupu u prvom kolu, trebala biti dostatna za ostanak, tek trebaju potvrditi.