Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Leo Bavdek četiri puta na postolju

18.10.2011. 22:00
Leo Bavdek četiri puta na postolju


Leo Bavdek (1999.), jedna od najvećih nada Plivačkog kluba Jadera, proteklog je vikenda u Zagrebu nastavio sa sjajnim ovosezonskim izdanjima u 25-metarskom bazenu. Na Međunarodnom mitingu Vidra, daleko najbrojnijem natjecanju u Hrvatskoj za kategorije kadeta i juniora, osvojio je četiri nova odličja. Nastupivši u jakoj konkurenciji s više od 500 plivača iz 16 domaćih i inozemnih klubova, na postolje se penjao preuzeti: srebro zasluženo na 100 m mješovito, broncu na 100 m leptir, srebro na 100 m slobodno i srebro na 100 m slobodno.
Jadera se na Vidri predstavila sa sedam članova, a kući ponosno vratila s pet medalja. Za posljednju se pobrinula Petra Rudić, drugoplasirana na 100 m slobodno, dok je ovom rezultatu dodala i zapaženo četvrto vrijeme u disciplini 100 mješovito.
– Ostali plivači također su pokazali napredak i popravili svoja vremena u većini disciplina koje su plivali. S obzirom na jaku konkurenciju na ovogodišnjem Međunarodnom mitingu Vidra, zadovoljni smo postignutim rezultatima naših članova – kazao je Marijan Čulina, Jaderin trener.
Plivački klub Zadar je put hrvatske prijestolnice krenuo s 12 plivača, a najviše uspjeha među njima imao je kadet Borna Artić – četvrti na 100 m prsno. Osim njegovog, u Klubu su istakli i plasmane: Anne Mladenović koja je bila peta na 100 slobodno, te Filipa Petanija, šestog na 100 m leđno i devetog na 100 m slobodno.
Zadarske plivače prvi sljedeći ispit očekuje u trećem kolu Lige Šibenik – Zadar (29. listopada), kada će na Višnjiku nastupiti kadeti i stariji uzrasti.


 ZADRANI NA VIDRI


Jadera: Ante Šikić, Andrija Smolić, Ante Nižić, Leo Bavdek, Lovre Ćustić, Barbara Ćustić, Petra Rudić.
Zadar: Juraj Dunatov, Antonio Milin, Marko Smrkinić, Filip Petani, Marjan Kulaš, Borna Artić. Andrea Anna Milin, Anna Mladenović, Lucija Skroče, Karla Donadić, Sara Anić i Lucija Dukić.