Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Po ostanak s tri nova pojačanja

18.10.2011. 22:00
Po ostanak s tri nova pojačanja


Dva dana nakon što je odigrao prvu utakmicu u šestoj uzastopnoj prvoligaškoj sezoni, Ženski košarkaški klub Zadar u press centru ŠC Višnjik predstavio je nove igračice i planove za nastupe novooformljenoj jedinstvenoj A-1 ligi. Olivio Meštrović, predsjednik Kluba, medije je najprije upoznao s novijom povijesti “bijelo-plavih”, potom naglasivši da ŽKK Zadar i dalje djeluje u objektivno teškim uvjetima, ali da će klupska orijentacija ostati nepromijenjena:
– Naglasak ćemo i dalje stavljati na rad s našim mladim igračicama i njihov napredak, odnosno na zadržavanje statusa Zadra kao stabilnog prvoligaškog kluba – kazao je Meštrović.
Trenerica seniorske ekipe Marija Mazija zatim je predstavila Zorku Bilić (1978.) i Davorku Balić (1988.), ovosezonske akvizicije “bijelo-plavih” koje su uz povratnicu Laru Nikpalj kompletirale roster A-1 ligaša.
– Bilić na centru i Balić na poziciji razigravača su igračice koje će nam, nadam se, pomoći da i ove sezone osiguramo ostanak u prvoligaškom društvu. Neće ga biti lako izboriti jer smo od ove godine u konkurenciji s još 10 kvalitetnih klubova, a promijenio se i sustav natjecanja, međutim, vjerujem da ćemo, kako vrijeme bude odmicalo i ekipa postane još uigranija, pružati sve bolje partije – mišljenja je Mazija.
Balić i Bilić bile su krake i jednoglasne u iznošenju prvih dojmova iz Zadra.
– Ovdje nam je sjajno. Iako smo u Zadru tek mjesec i pol, oduševljene smo Gradom i načinom rada u Klubu. Zahvalila bih se trenerima na ukazanom povjerenju i curama koje su nas odlično prihvatile. Nadam se da ću u Zadru ostati što duže – rekla je Zorka Bilić.
Kada je ŽKK Zadar u pitanju, jedna od nezaobilaznih tema je odlazak igračica. Sportski direktor Kluba Branimir Peričić iznio je podatak kako je Zadar u proteklih sedam godina napustilo čak 29 uzdanica.
– Upravo iz tog razloga nastojat ćemo ubuduće zadržati što više mladih igračica, ali i omasoviti žensku košarku u Zadru. Nadam se da ćemo ove godine napraviti iskorak naprijed i po tom pitanju.
A po pitanju aktualne sezone Mazija je na kraju još kazala:
– Imamo dobru ekipu, ali nam treba još malo vremena da se posložimo na najbolji način. Sve cure daju maksimum na treninzima, pa vjerujem da će nam se takav angažman isplatiti ostvarenjem zacrtanih ciljeva.


 UTAKMICE NEDJELJOM


Zbog fakultetskih obveza Lare Nikpalj u Zagrebu i nemogućnosti da odrađuje sve tjedne treninge, Zadar će glavninu utakmica ove sezone odigravati nedjeljom.
– Htjeli smo da Nikpalj na taj način odradi trening više s ekipom. To je ključni razlog pomjeranja rasporeda odigravanja utakmica, a jedan od razloga su i utakmice muškog sastava, koji će svoje najčešće igrati subotom.