Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Pričam ti priču…

18.10.2011. 22:00
Pričam ti priču…


U okviru Mjeseca hrvatske knjige, koji se obilježava od 15. listopada do 15. studenog, Ogranak Bili brig Gradske knjižnice Zadar želi upoznati djecu tog gradskog predjela s ljepotom književnosti. Tako su jučer predškolci Dječjeg vrtića Bili brig Radost posjetili knjižnicu na Bilom brigu gdje im je Martina Lenkić, članica Kluba čitatelja za odrasle “Boris Maruna”, pročitala priču Božidara Prosenjaka “Kućni ljubimci”.
Priču o bratu i sestri koji su jako željeli imati kućnog ljubimca djeca su sa zanimanjem poslušala. Potom su razgovarala o tome što ljubimci jedu, kako ih čuvati u stanu ili kući te koje su njihove najdraže životinje.
S djecom su došle odgojiteljice Vanja Petrović i Gordana Fišter koje su jako zadovoljne suradnjom s knjižnicom. Naime, od ovog ponedjeljka djeci u DV Bili brig studentice knjižničarstva Josipa Vukandić, Andrea Šćapec i Marijana Majić Mazija te članovi Kluba čitatelja za djecu svakog dana čitaju priče.
– Nina Matacin, voditeljica Kluba čitatelja za djecu i još nekoliko djevojčica prvog su im dana čitale “Marley ide u školu” Johna Grogana. Djeca se jako raduju čitanju priča, a ljudi koji vole lijepu književnost na ovaj način žele je približiti djeci. I to ima učinka jer se sve više djece vrati s roditeljima da bi se učlanili u knjižnicu, kazala je jučer Antonijela Nekić, knjižničarka u Ogranku Bili brig Gradske knjižnice Zadar.