Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Pucat će se u glinene golubove

18.10.2013. 22:00
Pucat će se u glinene golubove


U organizaciji zadarskog streljačkog kluba Lovac i njegovih čelnika – predsjednika Vjekoslava Vjeke Suraća i dopredsjednika Danijela Telesmanića Dida, ove će se nedjelje na strelištu letećih meta Žmirići održati 16 po redu tradicionalni memorijalni turnir u gađanju glinenih golubova u međunarodnoj disciplini Trap.
Turnir je posvećen jednom od utemeljitelja lovnog  streljaštva u Zadarskoj županiji Emilu Brkulju koji je preminuo neposredno pred početak Domovinskog rata 1991. godine. Otvorenje je najavljeno za 9 sati ujutro, a svi zainteresirani strijelci i zaljubljenici u lovno streljaštvo su od strane organizatora pozvani na ovaj memorijalni turnir.
 Ovom prilikom valja, također istaknuti kako će nedjelju dana kasnije to jest 27. listopada na streljani Žmirići, također biti dosta živo. Naime, tog će se dana u organizaciji Društva Bokanjac i njegovog predsjednika Nina Vitomira Pavića, predsjednika MO-a Bokanjac Olivija Meštrovića te dvojice ponajboljih bokanjačkih strijelaca Marinka Matešića i Zorana Krizmana, održati tradicionalni Kup Bokanjac 2012 u gađanju glinenih golubova u međunarodnoj disciplini Trap te gađanju zračnom puškom. Natjecanje se organizira po običaju u povodu blagdana zaštitnika župe Bokanjac sv. Šimuna i Jude Tadeja kojih će Bokanjani u skladu s kršćanskim običajima te u skladu s katoličkim kalendarom ove godine nizom svečanosti proslaviti dan kasnije to jest u ponedjeljak 28. listopada.