Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Za nagradu za životno djelo predloženi Antić i Marić

18.10.2016. 22:00
Za nagradu za životno djelo predloženi Antić i Marić


Dva poznata, ugledna i iznimno uspješna Zadranina, svatko na svome profesionalnom polju – vrsni novinar i publicist Drago Marić te uspješni gospodarstvenik i bivši direktor SAS-a Stanislav Antić – predloženi su za ovogodišnju Nagradu Grada Zadra za životno djelo – doznaje Zadarski list.
Bez obzira na ishod odluke o dodjeli ovog značajnog priznanja, ovaj je dvojac nesumnjivo u dosadašnjem životu iza sebe ostavio duboki trag. Drago Marić je uz dugogodišnji novinarski rad, poglavito kao sportski novinar ali i kao izniman kroničar života Zadra(na), objavio niz vrijednih knjiga iz povijesti sporta u Zadru, a nedavno mu je iz tiska izišla kapitalna monografija o “liku i djelu” svjetski poznatog košarkaša Kreše Ćosića.
 Stanislav Antić je pak simbol najboljih gospodarskih dostignuća Zadra, čovjek koji je predvodio godinama moćnu tvrtku SAS, zaslužnu za ubrzani gospodarski rast i društveni napredak Zadra.
Vjerojatno će biti još prijedloga za ovu nagradu, a za koje u ovom trenutku ne znamo, ali što se tiče Marića i Antića, obojica su nedvojbeno zaslužili da im se Grad i građani na ovaj način zahvale i oduže za sve što su do sada postigli i pružili svojim sugrađanima.