Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Za najatraktivniju adventsku lokaciju 35 tisuća kuna

18.10.2016. 22:00
Za najatraktivniju adventsku lokaciju 35 tisuća kuna


Ukupno 63 ponude stigle su na natječaj za zakup 27 kućica za manifestaciju “Advent u Zadru 2016.” u vremenu od 2. prosinca 2016. do 6. siječnja 2017. godine na Trgu Petra Zoranića i Trgu pet bunara.
Kako se moglo čuti na javnom otvaranju ponuda jučer ujutro u Velikoj vijećnici Grada Zadra, za neke od ponuđenih lokacija stiglo je više ponuda, dok za neke uopće nije iskazan interes. Prema pravilima natječaja ugovor o zakupu adventske kućice Grad Zadar će potpisati s onim ponuđačem koji udovoljava uvjetima natječaja, a ponudio je najveću cijenu. Što će biti s lokacijama, odnosno kućicama za koje nitko nije iskazao interes još uvijek nije poznato. Članovi komisije kazali su kako će se sve pristigle ponude razmotriti i pregledati nakon čega će gradonačelnik odlučiti hoće li za preostale kućice raspisati novi natječaj ili će se iznaći neki drugi model.
Iznos zakupnine navedene u natječaju kretao se u rasponu od 12 do 23 tisuće kuna, dok je najniži ponuđeni iznos bio 14.500 kuna, a najveći 35 tisuća kuna i to upravo za lokaciju za koju je iskazan najveći interes. Lokacije na Trgu Petra Zoranića, iako skuplje, privukle su veći interes ponuđača, a tek trećina ponuda stigla je za lokacije na Trgu pet bunara.
Za razliku od prošle godine kad je u manifestaciji sudjelovalo ukupno 16 obrtnika koji su plaćali samo najam kućice, zbog velikog interesa Grad Zadar je ove godine raspisao javni natječaj za zakup javnog prostora na kojem će biti postavljene kućice.