Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Nesreću kod Kožina skrivila vozačica nepropisnim pretjecanjem

Autor: Irena Jurjević

18.11.2008. 23:00
Nesreću kod Kožina skrivila vozačica nepropisnim pretjecanjem

Foto: Irena JURJEVIĆ



Za tešku prometnu nesreću koja se u ponedjeljak oko 17 sati dogodila na cesti prema Kožinu i u kojoj je teško ozlijeđen 31-godišnji Zadranin, policija je podnijela kaznenu prijavu protiv 40-godišnje vozačice iz okolice Zadra koja je skrivila nesreću u kojoj je i sama lakše ozlijeđena.
Nakon obavljenog očevida, policajci su utvrdili da je do nesreće došlo zbog krivnje vozačice koja je svojim “fordom” zadarskih registracija krenula u pretjecanje preko pune crte, nakon čega je došlo do frontalnog sudara s “bmwom” koji je naišao iz suprutnog smjera, odnosno iz smjera Kožina.
Zbog očevida koji je trajao neko vrijeme, promet je na tom dijelu prometnice preusmjeravan makadamom uz cestu, da bi na posljetku bio normaliziran oko 18.30 sati. Vozačica nije imala obavljen ni tehnički pregled automobila.
To je inače druga prometna nesreća otkako je obnovljena cesta prema Kožinu.
Prva se nesreća dogodila nekoliko dana nakon samog puštanja u promet te prometnice, kada je u blizini Petrčana muškarac izgubio kontrolu nad autom jer je na njega tijekom vožnje skočio pas kojeg je prevozio u automobilu.