Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Vlahović: Nagradu za životno djelo trebalo je dati Renati Peroš

18.11.2010. 23:00
Vlahović: Nagradu za životno djelo trebalo je dati Renati Peroš


Gradski vijećnici na današnjoj sjednici GV-a nisu imali priliku mijenjati odluke gradske komisije za priznanja, ali su se zato u živoj raspravi dotakli nepoštivanja dogovora o tajnosti kojeg su navdno sklopili HDZ i SDP. Tako su informacije o ovogodišnjim dobitnicima i prije sjednice gradskog vijeća dospjele u medije. Prema Sabini Glasovac iz SDP-a, gradski oci su zamolili da prijedlog ostane tajna što su su SDP-ovci ispoštivali, ali je prijedlog ipak objavljen u jednom mediju.
Predsjednik GV-a Živko Kolega dodao je da su u istom mediju parcijalno objavljene informacije, da je i on sam bio da se imena odmah objave, ali je prekinuo vijećnika Josipa Vlahovića koji je raspravu počeo osvrtom na obrazloženje prijedloga Giuseppe Giergie u kojem se navodi njegov doprinos u političkom životu sudjelovanjem na Nezavisnoj listi Stanislava Antića.
Kolegi je kap koja je prelila čašu oduzimanjem riječi, bila  Vlahovićeva tvrdnja da je nagradu za životno djelo trebala dobiti Renata Peroš, koja je također bila član NL Stanislava Antića, ali je u međuvremenu postala simbol za korupciju, kako su Vlahoviću dobacivali iz redova oporbe.