Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Con i Begonja pogodili pobjedu

18.11.2011. 23:00
Con i Begonja pogodili pobjedu


Zadar je na Stanovima pobijedio Osijek golovima Cona i Begonje, dok je Maglica u sudačkoj nadoknadi uspio postići počasni zgoditak za goste. Odlučujući trenutak utakmice svakako je 44. minuta kada je Gavrić dobio crveni karton (drugi žuti). Zadrani su to vrlo brzo kapitalizirali u drugom poluvremenu,a u samoj završnici i povisili vodstvo. Maglica je samo uspio smanjiti za goste u sudačkoj nadoknadi.
Prvu veliku prigodu na utakmici imali su gosti iz Osijeka u 10. minuti. Ibriks je nabacio s desne strane, a glavom je tukao Ljubojević. Lopta je prohujala tik uz desnu vratnicu Ježininih vratiju. Igrala se 14. minuta kada su Zadrani uzvratili. Surać je oprobao udarac s 20-ak metara, a vratar Kardum se morao ispružiti koliko je dug i širok da bi spriječio vodstvo domaćina.  U 22. minuti Osijek je imao stopostotnu priliku. Miličević je odlično prošao po desnoj strani, ušao u šenaesterac domaćina i pronašao Ljubojevića. Međutim, osječki napadač tuče glavom „mrvicu” iznad okvira Zadrovih vratiju. U 27. minuti pokušao je Mršić s velike udaljeenosti, ali ništa od pogotka.
Igrala se 31. minuta kada je Begionja okomitom loptom na 20 metara pronašao Santinija koji se okrenuo i opalio. Lopta je prohuja visoko iznad gostujeg gola. Minutu kasnije u odličnoj situaciji je i Begonja koji je nakon kombinacije s Banovićem tukao s ruba šesnaesterca pored Kardumovih vratiju. Uzvraća Šorša na drugoj strani, također neprecizno.
U 40. minuti najstrožna kazna za Zadrane nakon što je u šesnaestercu gostiju Ibriks na centaršut Begonje igrao rukom. Santini je oštro tpucao, ali vratar gostiju Kardum  fantastično je pročitao njegov udarac i spriječio vodstvo domaćina.
U samoj završnici prvog dijela Osječani su ostali s deset igrača na travnjaku. Dino Gavrić je nakon prekršaja nad Mršićem zaradio drugi žuti karton i sudac Strahonja ga je poslao pod tuš.
U prvoj minuti  nastavka Zadrani su poveli. Surać je petom uposlio Mršića na lijevoj strani koji iz prve centrira u šesnaesterac gostiju. Na drugoj vratnici najviši u skoku bio je Con koji šalje glavom loptu u mrežu nemoćnog Karduma – 1:0. U 58. minuti Ježinu je na muke stavio Lukačević kada je oštro tukao s 20 metara. U 73. minuti Osječani su bili bizu izjednačenja. Lešković je tukao glavom, a Ježina odlično obranio. Dvije minute kasnije i Maglica je okušao udarac s ruba šesnaesterca, lopta je prohujala visoko iznad vratiju. U 89. minuti Vasilj je ubacio u šesnaesterac gostiju, a Santini tukao glavom, ali samo do ruku mirnog Karduma.
U posljednjoj minuti utakmice Zadrani su povisili vodstvo. Ivančić je ubacio s lijeve strane,a Begonja natrčao i zakucao za 2:0. u trećoj minuti sudačke nadoknade Osječani su uspjeli smanjiti preko Maglice koji je iskoristio nesmotrenost u obrani Zadra i matirao Ježinu – 2:1. Velika tri boda za Zadrane.


 IZJAVE


DALIBOR ZEBIĆ, TRENER ZADRA
–  Bila je ovo teška utakmica za nas koju smo ipak uspjeli riješiti u našu korist. Posljednje tri utakmice smo doživjeli poraze i zbog toga su moji igrači nervozno ušli u utakmicu. Osijek je bio bolji prvih 20 minuta, diktirali su tempo i prijetili. Ipak smo se nakon toga trgnuli i uspostavili ravotežu. Šteta što nismo iskoristili najstrožu kaznu u samoj završnici tog prvog poluvremena. Isključenje Osijekovog igrač dalo nam je dodatnog maha u drugom poluvremenu i vrlo brzo smo došli do prednosti. Automatski je nakon toga bilo lakše igrati, ali ipak do same završnice nismo i drugim golom uspjeli utakmicu uvesti u mirne vode. Koliko ima još prostora za napredak  u našoj igri svjedoči i sudačka nadoknada kada smo Osječanima praktički poklonili pogodak, Bez obzira na to vjerujem da će nam ova pobjeda dati dodatnog samopouzdanja i da ćemo protiv Lučkog sljedeće kolo biti još bolji. Želja nm je povezati dvije pobjede i napokon učiniti taj korak prema gornjem dijelu ljestvice.Čestitke Osijeku na fer i korektnoj igri.
VLADO BILIĆ, TRENER OSIJEKA
– Čestitam Zadru na pobjedi. Odlično smo krenuli u utakmicu, imali nekoliko izrazitih prilika, ali nismo ih iskoristili. Zadrani su postigli dva eurogola i utakmica je otišla na njihovu stranu. Nemam što zamjeriti svojim igračima, borili su se i trčali, ali nije išlo. Inače ne komentiram suđenje, ali ovoga puta to ne mogu izbjeći. Sudac Strahonja je u ovoj utakmici bio 12. igrač Zadra.




 VUICU “PREBACILO”


Poslije utakmice Zadar – Osijek odigralo se i treće poluvrijeme, ali ne u pozitivnomm smislu. Ispred svlačionice čula se najprije vika predstavnika Osijeka Damira Vuice, nakon čega je došlo i do naguravanja između nogometaša Zadra i Osijeka. Navodno su se verbalno prepucavali trener Dalibor Zebić i Damir Vuica, a u naguravanju nakon toga deblji kraj je izvukao pomoćni trener Zadra Zvone Jurić koji je navodno zradio posjekotinu na nozi. Na sreću sve se brzo smirilo iako je Vuica još dugo po Zadrovim hodnicima držao monolog, a sve na temu suđenja koje je po njergovom mišljenju bilo naklonjeno Zadru.


 ZADAR – OSIJEK 2:0


ZADAR – Igralište na Stanovima. Gledatelja: Sudac: Marijo Strahonja (Zagreb) 7. Pomoćnici: Ivica Modrić (Zagreb) i Tvrtko Jureša (Zagreb). Strijelci: 1:0 Con (46′), 2:0 Begonja (90′), 2:1 Maglica(90+3). Žuti kartoni: Surać, Jonjić, Vasilj, Mršić, Con, Sarić, Begonja (Zadar), Gavrić, Vrgoč, Šorša (Osijek). Crveni: Gavrić (drugi žuti)
ZADAR: Ježina 6, Pezo 6,5, Jonjić 6,5, Con 7, Sarić 6, Banović 6, Surać 6,5(od 73. Ćurjurić 6,5), Vasilj 6, Begonja 7, Mršić 6(od 83. Ivančić 6,5), Santini 6,5. Trener: Dalibor Zebić
OSIJEK: Kardum 6,5, Ibriks 6, Vrgoč 5,5, Gavrić 5,5, Lukačević 5,5, Šorša 5,5, Jugović 5,5, Kvržić 5,5 (od 77. Barišić 6), Miličević 5,5 (od 46. Lešković 5,5), Babić 5,5(od 70. Maglica 6,5), Ljubojević 5,5. Trener: Vlado Bilić