Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Galebovi lete dalje

18.11.2011. 23:00
Galebovi lete dalje


Izbacivši Zadar u polufinalu rukometaši Arbanasa pobrinuli su se za ugodno iznenađenje ovosezonskog izdanja Rukometnog kupa Zadarske županije, no dalje od toga nisu mogli. Preksinoć im se na stepenici više ispriječio Biograd, koji je s konačnih 37:28 u Mocirama pokazao da su Treća i Prva liga ipak priče za sebe.
Semafor je u 15. minuti svijetlio 8:4 za momčad iz kraljevskog grada, a u 20. pokazivao još uvjerljivijih plus šest (13:7). Arbanasi u završnici prvog dijela nisu uspjeli značajnije promijeniti ritam, pa se na odmor otišlo rezultatom 19:12. Bolje su zato otvorili nastavak susreta te serijom 3-0 stigli do izglednijih 19:15, no njihove je planove odličnom solo dionicom poremetio Šime Markić. Serijom pogodaka Biogradu do 38. vratio višak od sedam golova (23:16) i najavio posljednje minute bez većih uzbuđenja. Međutim, dobro ispunjene Mocire do 51. ponovno su gledale bolju igru “crno- bijelih”. Preko Krstića na vratima te nekoliko pogodaka iz polukontri i kontri “domaći” su zaprijetili približivši se na 27:24. U posljednjim minutama Galebovi još jednom prebacuju u brzinu više i otklanjaju sve dvojbe.


 ARBANASI ZADAR – BIOGRAD 28:37 (12:19)


ZADAR – Dvorana Mocire. Gledatelja: 250. Suci: Ante Pavić i Mate Torbarina (oba Zadar).
ARBANASI ZADAR: Krstić (8), Galešić 3, Škulić 5 (4), Pedić, Gulan, Nikpalj 4, Brkljača 5, Maršan 5, S. Matešić, Imbrišić, Škara, Lončar 2, Marinić, T. Matešić 3, Šare 1, Bjeliš (3). Trener: Žarko Jakšić.
BIOGRAD: Tomić (13), Sakić 6, Lukežić 5, Abramović 2, Buovac 7, Knežević (2), Punoš, Katuša, Duvnjak 4, Zorica 4, Markić 9 (1). Trener: Danijel Duvnjak.
Sedmerci: Arbanasi Zadar 4 (5); Biograd 1 (2).
Isključenja: Arbanasi Zadar 6 minuta; Biograd 6 minuta.




 PORAŽENI ZADOVOLJNIJI OD POBJEDNIKA


Unatoč razlici od devet pogodaka, strateg Biograda Danijel Duvnjak nije bio zadovoljan izvedbom svoje momčadi.
– U pitanju su dva kvalitetom potpuno različita ranga: Prva i Treća liga nisu isto, međutim to nismo uspjeli pokazati u svim segmentima igre. Nadam se da ćemo u nastavku prvenstva ponuditi više.
S druge strane, predsjednik Arbanasa bio je drugačijeg raspoloženja:
– Ne zaboravimo da je Biograd u ovom sastavu lani bio najuvjerljiviji u Drugoj ligi – jug. Dobro smo parirali renomiranijem suparniku, što nam daje za pravo vjerovati da smo na dobrom putu da prebrišemo razlike u kvaliteti i rezultatima iz prijašnjih godina – kazao je Stipe Bjeliš.


 ARBANASIMA STIŽE OPUZEN


U devetom kolu Druge lige Zadar je u subotu (17 sati) gost Solina. Riječ je o dvoboju klubova iz sredine ljestvice u kojoj će Zadrani pokušati izbjeći poraz i tako se približiti vodećim momčadima.
U Trećoj ligi Arbanasi u nedjelju (15) u Mocirama dočekuju Opuzen, lanjskog drugoligaša. Redove Arbanasa ovih dana pojačao je Kristijan Brkljača, desni lanjski, pa se očekuje da će sastav Žarka Jakšića ozbiljno konkurirati za prvo mjesto i ulazak u viši rang. Pobjeda protiv Opuzena Arbanasima bi u tom naumu značajno pomogla.