Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Kada, ako ne sad?

18.11.2011. 23:00
Kada, ako ne sad?


U ovoj je utakmici najvažnije da budemo koncentrirane na sebe, a ne na suparnice – rekla je trenerica Marija Mazija


Drugu utakmicu zaredom košarkašice Zadra ogledat će se s ekipom sa začelja A-1 lige. U susretu šestog kola “bijelo-plave” će u nedjelju u 17 sati na Višnjiku ugostiti Dubravu, sastav koji će, kao i Croatia, u dvoboj sa Zadrankama ući s nulom u rubrici pobjeda. Prošlotjednu priliku da s dva nova boda olakšaju borbu za ostanak izabranice Marije Mazije nisu iskoristile, no domaći teren i neuvjerljiva izdanja gošći u posljednjih pet utakmica pred njih stavljaju imperativ. On je još i veći kada se zna da će ekipe iz donjeg doma o putniku u niži rang odlučivati prvenstveno u međusobnim susretima. Kalkulacija za domaćice stoga nema: pobijediti se mora.
– Dat ćemo sve od sebe kako bismo potvrdile prednost domaćeg terena i ostvarile drugu pobjedu. Ponovno imamo problema s ozljedama, virozom i izostancima s treninga, no nadam se da ćemo do nedjelje biti kompletne i slaviti u važnoj utakmici. Osim bodova, pobjeda bi nam dobro došla i za samopouzdanje uoči nastavka prvenstva – ističe trenerica Zadra Marija Mazija koja se pod problemima referirala na:
– Virozu Antonije Erslan i Davorke Balić te ozljedu ramena Zorke Bilić. Iz tog smo razloga i ovaj tjedan bile hendikepirane na treninzima i nismo se mogle na najbolji način pripremiti za utakmicu, no nastojat ćemo ove nedostatke kompenzirati maksimalnim zalaganjem i željom za pobjedom. Budemo li prave, vjerujem da neće biti problema – mišljenja je trenerica Zadra.
U dvoboju šestog kola Zadar će u reketu moći računati i na Laru Nikpalj, koja je nakon nesportske pogreške u utakmici s Croatiom zaradila novčanu kaznu, ali srećom po “bijelo-plave” ne i suspenziju.
– Do nedjelje će odraditi dva treninga s nama, a u nedjelju, nadam se, biti jedna od onih koje će donijeti prevagu. I ona nije potpuno zdrava – muči je hematom na nozi, ali vjerujem da će, kao i ostale, stisnuti zube i igrati.
Na kojim je pozicijama Dubrava najopasnija?
– Iskreno, njihov sastav ne poznajem previše. Iako imamo informacije da je angažirala nekoliko bivših igračica, Dubrava nam je relativna nepoznanica. U ovoj je utakmici ionako najvažnije da budemo koncentrirane na sebe, a ne na suparnice – podvukla je Mazija.
Raspored 6. kola: Zadar – Dubrava (nedjelja, 17 sati), Jolly JBS – Studenac Omiš, Pleter – Novi Zagreb, Medveščak – Gospić CO, Agram ZG – Croatia 2006, Rockwool Pula slobodna.