Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Počinje legalizacija bespravnih objekata

18.11.2011. 23:00
Počinje legalizacija bespravnih objekata


U Ninu, Zatonu i Grbama za metar kubni prostora stambene građevine trebat će izdvojiti 30 kuna, dok će se u Ninskim Stanovima, Poljica Brigu i Žeravi ista ta cijena kretati u iznosu od 20 kuna


Na otvaranju sjednice vijećnici su minutom šutnje odali počast svim poginulim i nestalim stanovnicima Škabrnje i Vukovara tijekom Domovinskog rata, kao i svim ostalim rodoljubima koji su kroz povijest dali živote za slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Budući da je ovih dana aktualna tema kako i pod kojim uvjetima legalizirati “more” bespravno sagrađenih stambenih i poslovnih objekata, Gradsko vijeće Nina na svojoj je sjednici pod predsjedanjem Davora Ćurjurića (HDZ) usvojilo izmjene i dopune odluke o komunalnom doprinosu te visini etaža objekata koji će se moći legalizirati novim zakonom, a koji su izgrađeni i evidentirani na digitalnoj ortofoto karti zaključno sa 21. lipnja ove godine.
Tako će se u Ninu, Zatonu i Grbama za metar kubni prostora stambene građevine trebati izdvojiti 30 kuna, dok će se u Ninskim Stanovima, Poljica Brigu i Žeravi ista ta cijena kretati u iznosu od 20 kuna. Za poslovne objekte u Ninu, Zatonu i Grbama morat će se izdvojiti 50, a u Ninskim Stanovima, Poljica Brigu i Žeravi 40 kuna po metru kubnom. Iznos će se moći platiti i u ratama i to u roku od sedam godina, dok će vlasnici objekata koji su izgrađeni nakon navedenog datuma moći koristiti pogodnost obročnog plaćanja u vremenu od 12 mjeseci. Što se pak tiče broja i visine etaža, moći će se legalizirati objekti do maksimalne visine od šest katova.
Za razliku od prvog dijela brzinske, ali i mirne sjednice, koplja su se počela lomiti u nastavku na relaciji gradonačelnik Emil Ćurko (HDZ) te oporbeni vijećnik Endo Sipina (SDP). Naime, Ćurko je sasuo žestoku paljbu po vijećniku Sipini zbog, kako je kazao, njegovih degutantnih, netočnih i neutemeljenih činjenica iznesenih na predzadnjoj sjednici, kojoj on nije nazočio zbog odlaska na službeni put, a koje su se odnosile na projekt odmuljivanja ninskog porta, poslovanje bivšeg gradskog Komunalnog poduzeća “Komio”, na zapošljavanje u Gradskoj upravi i njezino financijsko poslovanje te na obnovu i restauraciju zgrade stare osnovne škole u Ninu koja je u tijeku.