Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Večeras na Višnjiku Lord of the Dance

18.11.2011. 23:00
Večeras na Višnjiku Lord of the Dance


Zadrani će večeras ugostiti najpoznatiju plesnu skupinu na svijetu – Michael Flatley’s “Lord of the Dance”. Riječ je o glazbeno-plesnom spektaklu koji od svog prvog nastupa puni dvorane diljem svijeta.
“Lord of the Dance” je od 1996., kada ju je glasoviti irski plesač i koreograf Michael Flatley postavio na scenu, postala najprodavanija plesna priredba na svijetu. Gostovala je pred rasprodanim gledalištima u više od 40 zemalja, a trenutačno postoje tri ansambla koja usporedo izvode u Europi, SAD-u i na trećim odredištima. Premijera je održana početkom srpnja 1996., dvije godine nakon senzacije što su Flatley i njegov prethodni spektakl Riverdance proizveli u globalnom TV prijenosu Eurosonga 1994. iz Dublina. Već 1997. Lord of the Dance debitira u Sjevernoj Americi s trinaest rasprodanih predstava u njujorškom Radio City Music Hallu te sudjeluje u programu dodjele Oscara. U tri postave nastupa 200 plesača prosječne starosti 22 godine, uz dodatak 20 profesionalaca koji brinu o scenografiji, koreografiji, svjetlu, zvuku i 1.200 kostima koliko ih ukupno koriste svi ansambli. Njima valja dodati 35 stalnih članova tehničkog osoblja, kako bi se dobio pravi dojam o veličini pogona i profesionalnim standardima showa čiju zahtjevnost možemo usporediti s najsofisticiranijim scenskim projektima iz bilo kojeg žanra. Podatak o više od pet milijuna prodanih primjeraka predstave Of The Dance na DVD i CD formatu upotpunjuje fascinantnu statistiku najvećeg uspjeha Michaela Flatleyja.
Tu je i niz impresivnih činjenica poput one da su dosad ostvarili prihod veći od 400 milijuna dolara putem globalne prodaje ulaznica, drže rekord u čuvenoj londonskoj Wembley Areni s 21 rasprodanim nastupom, u Južnoj Africi srušili su sve rekorde prodajući ulaznice u dosad neviđenom vremenskom roku.