Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Darivat će krv i pomagati staračkim obiteljima u vrletima Velebita

18.11.2013. 23:00
Darivat će krv i pomagati staračkim obiteljima u vrletima Velebita


Zajedničkim angažmanom zadarskog Crvenog križa i njegovog referenta za dobrovoljno davalaštvo krvi Branka Kolanovića te čelnih ljudi Aktiva DDK Starigrad predsjednika Ivana Parića i njegovih suradnika Marjana Bušljete, Stjepana Šumige i Josipa Marasovića, ovih je dana u prostorijama Dječjeg vrtića ¨Osmijeh¨ održana treća te ujedno posljednja ovogodišnja akcija darivanja krvi.
Akciju je besprijekorno provelo medicinsko osoblje Odjela transfuzije zadarske Opće bolnice dr. Marijana Nadinić i sestre Majda Petrić, Sanja Glavan, Ana Milutin i Maja Matković.
Nakon što je akcija okončana na opće zadovoljstvo svih njezinih sudionika, darivatelji krvi okupili su se u starigradskom hotelu Rajna vlasnika Marina Maje Marasovića na tradicionalnoj večeri.
Obraćajući se okupljenima predsjednik Aktiva Ivan Parić, koji starigradski aktiv vodi već punih 15 godina, kazao je kako su u ovogodišnje tri akcije darivatelji, njih 50-tak prikupili preko sto doza krvi.
– Posebno nas veseli što nam se iz akcije u akciju aktiv brojčano povećava i to prvenstveno mladim osobama kako iz Starigrada tako i iz susjednih Selina. Mi ćemo i naredne godine nastaviti s našim djelovanjem uz koje ćemo u još većoj mjeri pokrenuti akcije humanitarnog karaktera i to u vidu prikupljanja humanitarne pomoći našim najugroženijim obiteljima i pojedincima. Tu prvenstveno mislimo na naše staračke obitelji koje žive u vrletima Velebita, istaknuo je Parić te dodao kako će starigradski darivatelji do konca ove godine otići na trodnevni izlet.